16 Травня 2023
Новини

У Чехії помер медик, поранений на Донбасі

У Чехії помер медик, поранений на Донбасі

Помер чеський медик, засновник проєкту Phoenix, якого важко поранили на Донбасі в березні, а у квітні перевели у Центральний військовий госпіталь Праги. 

Про це заявили в соціальних мережах представники програми Phoenix, пише "Європейська правда".

"З глибоким сумом повідомляємо вам сумну новину. Тейлор, засновник проєкту Phoenix, наш друг і герой, який особисто врятував багатьох поранених воїнів на східному фронті і завдяки якому тисячі солдатів і цивільних пройшли підготовку з бойової медицини, помер від важкого поранення 15 травня 2023 року після кількох тижнів боротьби", – йдеться у повідомленні.

За інформацією чеського МЗС, в Україні дотепер загинули двоє чеських добровольців, які воюють проти російської армії. Один помер у березні цього року, інший – у червні минулого року.

Проєкт Phoenix забезпечує навчання українських солдатів бойовій медицині, водночас медики допомагають безпосередньо на передовій. 

Тейлор отримав осколкове поранення в середині березня під час артилерійського обстрілу на Донбасі, коли допомагав евакуювати одного з поранених українських військових. Тоді МЗС Чехії повідомляло, що стан пораненого не дозволяє його евакуювати.

Зрештою на початку квітня медика евакуювали до Празького центрального військового шпиталю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, донбас, чехія
В тему

Останні матеріали