8 Вересня 2020
Новини

Протести в Білорусі: членів Координаційної ради у лісі змушували записувати відео

Протести в Білорусі: членів Координаційної ради у лісі змушували записувати відео

Члени Координаційної ради Іван Кравцов й Антон Родненков розповіли, як силовики змушували їх записати відеозвернення.

Для цього їх вивезли в ліс перед видворенням з країни. Про це вони повідомили під час пресконференції для українських журналістів, - пише УП.

"Так, відео – це теж цікавий момент. Співробітники, які були зі мною, вимагали запису відео. Вони запропонували свій варіант тексту. Ми погодили більш нейтральний. Сіли зі мною в автобус п’ятеро людей та відвезли мене в ліс. Ну так, кілометри два… Один чоловік у костюмі тримав діодну лампу, інший – у балаклаві та камуфляжній формі – подав мені селфі-палку. Ми під контролем ще двох чудових людей створили кілька варіантів записів", - сказав Кравцов.

Родненков тим часом розповів, що їм у автівці видали "багато цікавих речей".

"Наприклад, у машині ми виявили тест (на коронавірус - ред.), квитки на нас з Іваном до Туреччини на 8 вересня, до Відня. Як ми розуміємо, ці квитки фотографувалися. Швидше за все, ми побачимо красивий сценарій про те, як ми хотіли поїхати", - додав Родненков.

Нагадаємо, вранці 8 вересня Державний прикордонкомітет Білорусі повідомив, що члени Координаційної ради Марія Колесникова разом з Родненковим та Кравцовим поїхали в Україну.

Білоруські прикордонники підтвердили затримання Колесникової на кордоні, а от Антон Родненков та Іван Кравцов потрапили до України. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, вибори
В тему