31 Серпня 2020
Новини

Справа Марківа: знайшли свідків, які підтверджують невинуватість ув'язненого нацгвардійця

Справа Марківа: знайшли свідків, які підтверджують невинуватість ув'язненого нацгвардійця
У справі нацгвардійця Віталія Марківа, якого засудили за вбивство італійського фотокореспондента на Донбасі, зайшли нових свідків. 

Вони готові свідчити про непричетність українця до вбивства. Також це підтверджує ряд нових експертиз. Про це 3 серпня на спеціальному брифінгу МВС, щодо цієї справи, розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, - пише hromadske.

Він повідомив, що Віталій Марків не може бути причетним до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі, бо мав у руках іншу зброю.

«Рокеллі загинув від мінометних осколків, а Марків мав у руках автомат, тому це неможливо — у людини була інша зброя», — наголосив Аваков.

Про деталі розповів заступник глави Нацполіції та начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе. Він наголосив, що загалом українські слідчі провели 11 експертиз, 7 слідчих експериментів і допитали 70 свідків, щоб дослідити хронологію подій артилерійського обстрілу, та встановили обставини смерті журналіста Рокеллі і його перекладача — росіянина Міронова.

Цуцкірідзе підкреслив, що з тіла фотокореспондента експерти вилучили осколки від міни, яка була випущена з міномета. «Тобто міна, а не куля», стала причиною смерті італійського фотокореспондента, наголосив він.

Водночас встановлено, що Марків був на позиції зі стрілецькою зброєю, а іншого озброєння у Нацгвардії не було. Про це говорять і свідки.

Окрім цього, від цієї позиції до місця загибелі журналіста — 1 кілометр 760 метрів — і воно не проглядалося.

«Насамперед через велику відстань, наявність на залізничному переїзді вагонів з густого покриву дерев у місці загибелі Рокеллі та Міронова», — кажуть слідчі.

Також очільник МВС Арсен Аваков додав, що українське слідство знайшло низку важливих свідків, слова яких підтверджують, що Марків не причетний до вбивства.

Як приклад він сказав, що є одна жінка — колишня прессекретарка так званого «народного мера» Слов'янська В’ячеслава Пономарьова, і яка, за словами міністра, контактувала з загиблими фотокореспондентом Андреа Рокеллі і його перекладачем Андрієм Мироновим під час їхньої поїздки до «ДНР». За словами Авакова, ця жінка вже кілька років проживає в Італії, і за запитом суду може дати свідчення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: італія, донбас, війна на сході україни, кримінал, вбивство
В тему