31 Серпня 2020
Новини

Погрожували вбити дитину: у Харкові затримали банду зловмисників

Погрожували вбити дитину: у Харкові затримали банду зловмисників

У Харкові затримали банду зловмисників, які вимагали у місцевого жителя $100 тисяч.

Про це повідомила пресслужба Нацполіціі в понеділок, 31 серпня.

До правоохоронців за допомогою звернувся харків'янин.

Він розповів, що протягом тривалого часу йому надходять телефонні дзвінки з погрозами. Невідомі, погрожуючи фізичною розправою йому та членам його сім'ї, вимагали повернення $100 тисяч.

"Деякий час чоловік не звертав уваги на погрози, поки йому не нагадали про деталі минулорічного розбійного нападу на нього. У разі не сплати коштів, погрожували вбити малолітну дитину потерпілого", – сказано в повідомленні.

Як уточнив у Facebook прессекретар СБУ в Харківській області Владислав Абдула, потерпілий займається професійною медичною практикою в сфері пластичної хірургії. Інформацію про матеріальний стан лікаря, склад його сім'ї і адресу проживання вимагачі дізналися від знайомого жертви, який також планував нажитися на цьому злочині.

Під час досудового розслідування оперативники і слідчі встановили особи зловмисників. Ними виявилися чотири жителі Харкова віком від 27 до 48 років. Злочинну діяльність організував 29-річний чоловік, який в "помічники" також взяв свою співмешканку.

У суботу, 29 серпня, поліцейські за підтримки спецназу затримали організатора та його співмешканку відразу після отримання ними частини коштів – $35 тисяч.

За місцем проживання затримали ще двох учасників угруповання. Все їм повідомили про підозру за статтею про вимагання (ч.4 ст.189 КК України).

В ході слідства перевірять причетність підозрюваних до скоєння розбійного нападу на потерпілого.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків
В тему