14 Серпня 2020
Новини

Чи порушують права людини платні камери в СІЗО

Чи порушують права людини платні камери в СІЗО

Денис Малюська, міністр юстиції, розповів чи послуга платних камер в СІЗО порушує права людини .

Про це інформує Суспільне.

Очільник Мін'юсту наголосив, що правозахисники закидають міністерству дискримінацію за майновим станом щодо того, що хтось може купити собі краще місце, а хтось сидить в загальній камері на купу людей. Утім, він наголосив, що така дискримінація існує всюди й на ній побудований сучасний ліберальний капіталістичний світ.

"Ми не побудували комунізм, де все безкоштовно для усіх. Вас пустять у тролейбус безкоштовно? Ні. Чи це дискримінація за майновим станом? З такої точки зору, тоді все довкола — це дискримінація. Тому що майже нічого безоплатного немає", — зазначив він.

Малюська додав, що завдання держави полягає у забезпечні безкоштовного критично важливого мінімуму, зокрема, в охороні здоров’я.

"Наприклад, якийсь пакет послуг вам забезпечить держава безкоштовно, але це мінімально і те, що покриває держава повністю. Надлишок ви будете платити за свої кошти. Якщо ви хочете скористатися приватною клінікою, приватним стоматологом, ви також за це заплатите. За дорогу операцію, навіть якщо вона буде проводитися в комунальному закладі, ви все одно заплатите офіційно", — додав міністр і наголосив, що державний бюджет не є безмежним, а "усі забаганки чи потреби людини не можна покрити тому, що їх ніколи не вистачить".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сізо, арешт, Україна
В тему