8 Травня 2020
Новини

В українських СІЗО з'явилися платні камери: місяць перебування - 12 тисяч

В українських СІЗО з'явилися платні камери: місяць перебування - 12 тисяч
В українських СІЗО з'явилися платні камери з поліпшеними умовами.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

У Київському СІЗО запрацювали 4 платні камери: одна — двомісна, одна — тримісна та дві — чотиримісна. Інші українські СІЗО «підтягнуться трохи згодом», написав міністр.

Вартість розміщення у такій камері в Києві залежить від терміну, за який платять: за добу буде 2 000 грн, за тиждень — 8 000 грн, за місяць — 12 000 грн.

За допомогою платних камер хочуть прибрати корупцію, коли за кращу камеру платили неофіційно, відтепер гроші будуть офіційно направлятись до бюджетного спецфонду.

За словами Малюськи, на наступному тижні з'явиться можливість оплатити за камеру в СІЗО онлайн на сайті «Онлайн будинок юстиції». Отримані кошти обіцяють використати для підтримання належних умов утримання у безкоштовних камерах та на покриття собівартості утримання камер з поліпшеними умовами

Міністр додав, що платні камери — це не «ВІП-камери». У платній камері більша площа, а також є холодильник, телевізор і столове приладдя.

«Ну і ремонт не сторічної давнини як це часто трапляється у наших слідчих ізоляторах. Наявність платних камер не порушує прав людини. Як і раніше, ми забезпечуємо функціонування безкоштовних камер і їх стан не тільки не погіршиться, а навпаки буде поліпшений коштом доходів, які генеруватимуть платні камери», — пояснив Малюська.

Він додав, що люди в СІЗО вважають невинуватими, допоки суд не доведе вину, тому в людини має бути можливість оплатити кращі умови проживання. Водночас для людей, який суд уже засудив, не будуть створювати поліпшені умови за гроші.

«У тюрмах усі будуть у рівних умовах і будуть відбувати встановлене судом покарання за вчинений злочин», — зазначив міністр.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, сізо
В тему