10 Серпня 2020
Новини

Під час мітингів у Білорусі затримали близько 3 тисяч осіб

Під час мітингів у Білорусі затримали близько 3 тисяч осіб

Через незгоду із результатами президентських виборів у Білорусі розпочались масові протести. На мітингах затримали близько трьох тисяч людей.

Про це пише Українська правда.

Всього по країні за участь в несанкціонованих масових заходах затримано близько 3 тис. осіб З них близько тисячі в Мінську і більше двох - в інших регіонах республіки. В результаті зіткнень постраждали понад 50 громадян, а також 39 співробітників міліції, деякі з них в даний час госпіталізовані.

За даними Центральної виборчої комісії, перемогу здобув Олександр Лукашенко, який керує державою вже 26 років.

Проте опозиційні екзит-поли вказують, що із величезним відривом виграла його опонентка Світлана Тихановська. Вона не визнає попередні підсумки виборів, які озвучила Центральна виборча комісія країни.

Прихильники Тихановської у відповідь на офіційні результати вийшли на мітинги у Мінську та інших містах Білорусі. До їх розгону залучили ОМОН, зокрема автозак силовиків в’їхав у натовп протестувальників, а міліція стріляла гумовими кулями. 

Окрім того, влада перешкоджає доступу в інтернет та блокує найбільші новинні портали.

У день виборів президента Білорусі та напередодні нього в різних містах країни силовики затримали вже більше сотні людей. Міністерство внутрішніх справ Білорусі визнало використання спецзасобів проти мітингарів. 

Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальні справи за фактами масових заворушень в Мінську і насильства відносно співробітників міліції. Мова йде про затриманих у Мінську та інших містах, їм загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: мітинги, акція протесту, білорусь, вибори
В тему