6 Серпня 2020
Новини

Зеленський призначив на високу посаду ексміліціонера, який заявляв, що майданівці стріляли один в одного

Зеленський призначив на високу посаду ексміліціонера, який заявляв, що майданівці стріляли один в одного

Володимир Зеленський призначив заступником керівника Офісу Президента України Олега Татарова, який відповідатиме за правоохоронний напрям. Відповідний указ Глава держави підписав 5 серпня.

Як повідомили у відомстві,до компетенції посадовця буде входити формування державної політики у сфері правоохоронної діяльності, експертно-аналітичне забезпечення роботи Офісу Президента України, забезпечення гарантій національної безпеки держави у сферах правоохоронної діяльності, протидії корупції, захисту прав людини.

Олег Татаров – доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, адвокат. Тривалий час працював у органах внутрішніх справ, зокрема обіймав посаду заступника начальника Головного слідчого управління МВС України, а з 2014 року займався адвокатською практикою, очолював адвокатське об’єднання. Вільно володіє англійською мовою.

Нагадаємо, Олег Татаров був начальником Головного слідчого управління МВС України за часів президентства Віктора Януковича. Керував усіма справами проти активістів Революції Гідності, зокрема про викрадення Дмитра Булатова, побиття Тетяни Чорновол, переслідуванням автомайданівців.

2014-го на одній із зустрічей з послами країн ЄС Татаров переконував, що майданівці могли стріляти самі в себе. Також Татаров заявляв, що силовики силоміць розганяли протестувальників на Майдані Незалежності під час протестів у 2014 році, тому що "допомагали розчистити територію центру Києва вночі, щоб не заважати проїзду транспорту". Водночас він також наголосив, що міліція не "застосувала сили і спецзасобів".

Зазначимо, навесні ексдепутатка Тетяна Чорновол заявила, що торік Татаров був адвокатом іншого скандального чиновника часів Януковича – Андрія Портнова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир зеленський, Україна, Політика
В тему