5 Серпня 2020
Новини

Зеленський призначив нового очільника розвідки

Зеленський призначив нового очільника розвідки

Президент  Зеленський  призначив на посаду  очільника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова.

Про це пише Суспільне.

Як повідомляє Офіс президента, зміна начальника військової розвідки пов’язана з потребою переформатування та інтенсифікації роботи, пошуку та впровадження сучасних підходів і поглядів на вирішення питань безпеки.

"Офіс Президента України дякує Василю Бурбі, який обіймав посаду начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Він проявив свою високу ефективність та професійність і зробив чималий внесок у покращення безпекової ситуації в Україні", - йдеться у повідомленні.

Що відомо про Буданова

Кирило Буданов є офіцером ГУР Міністерства оборони. 4 квітня 2019 року в Голосіївському районі Києва його автівку підірвав невідомий. Поліція повідомила, що внаслідок вибуху травмувалася людина, згодом виявилося, що травмований був нападник на офіцера ГУР.

17 квітня 2019 року керівництво СБУ заявило, що спецслужби вважають організатором операцій проти українських офіцерів розвідки начальника департаменту ФСБ РФ генерала Дмитра Мінаєва. Українські силовики затримали сімох осіб зі складу групи спецслужб Росії та ще одного громадянина України, який сприяв цій групі.

У січні 2020 року в Офісі генпрокурора повідомили про завершення досудового розслідування щодо двох громадян Росії, підозрюваних у замаху на теракт через підрив у Києві авто, яким користувався військовослужбовець одного з розвідувальних органів. Підозрюваним інкримінують, зокрема, замах на терористичний акт, незаконне поводження з вогнепальною зброєю і використання завідомо підробленого документа. Максимальне покарання за санкцією цих статей – 15 років ув'язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, Політика, Україна
В тему