1 Серпня 2020
Новини

Чому Луцьк та Тернопіль потрапили до «червоної» зони, а Київ – до «зеленої»

Чому Луцьк  та Тернопіль потрапили до «червоної» зони, а Київ – до   «зеленої»

Обласні центри Луцьк та Тернопіль, які потрапили в «червону» зону через коронавірус , відмовляються посилювати карантин, зупиняти транспорт і закривати магазини.

Про це заявили радник мера Луцька Ігор Поліщук та міський голова Тернополя Сергій Надал.

У той же час Укрзалізниця вже скасувала зупинки поїздів далекого призначення в Луцьку і Тернополі.

Нагадаємо, посилення карантину, згідно з рішенням Державної комісії, має відбутися в понеділок.

За поясненням заступника міністра охорони здоров’я, головного  санітарного лікаря України Віктора Ляшка,   окремі міста не потрапили до «зеленої»  зони епіднебезпеки.

Про це Віктор Ляшко говорив на брифінгу 1 серпня, - пише "Українська правда".

Нагадаємо, в уряді затвердили розподіл України на зелену, жовту, помаранчеву й червону карантинні зони залежно від епідемічної ситуації. Згідно поділу, обласний центр Волині місто Луцьк потрапило до "червоної" зони, де ситуація із поширенням коронавірусної інфекції є найгірша. До помаранчевої зони увійшли Луцький і Любешівський райони. Жовта зона - місто Нововолинськ, а також Горохівський, Ківерцівський, Локачинський, Маневицький і Турійський райони.

Тож журналісти запитали, чому більшість України 31 липня віднесли до "зеленої" зони – тобто найбільш безпечної щодо поширення COVID-10, і навіть Київ, хоча столиця останнім часом – у лідерах за приростом нових хворих, як і Львівська область.

Ляшко відповів, що зелена, жовта, помаранчева чи червона зони визначаються за 4 національними показниками, які обраховуються за 5 днів поспіль: "Тому Київ сьогодні – у зеленій зоні, бо немає перевищення 5 днів поспіль".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, тернопіль, коронавірус
В тему