30 Липня 2020
Новини

Ігор Палиця: Потрібно кардинально переглянути стосунки з МВФ на нашу користь

Ігор Палиця: Потрібно кардинально переглянути стосунки з МВФ на нашу користь

Народний депутат Ігор Палиця вважає, що Україна має переглянути співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

"За один місяць Держборг України зріс на 2,89 млрд доларів! А загальна сума перевалила за 85 млрд. Таке враження, що уряд думає лише про те, де ще взяти грошей в позику і закрити дірки в бюджеті. А якщо бути точнішим, взяти новий кредит, щоб перекрити відсотки за попередній", - йдеться в дописі на сторінці політика в Facebook.

"Після нового меморандуму з МВФ Шмигаль (голова Уряду України Денис Шмигаль, - ред.) поїхав просити грошей до ЄС, бо там обіцяють ще 1,2 млрд євро. Але ми добре знаємо, що гроші дають лише з переліком додаткових умов. ЄС вже дає вказівки Шмигалю, як потрібно реформувати нашу митницю і податкову. Не здивуюся, якщо там вилізе вимога скасувати наш мораторій на вивіз лісу-кругляка. Це шлях до глибокої економічної кризи в яку нас і далі затягує уряд профанів. Шлях в боргову яму та статусу сировинного придатка на довгі роки для нас і наших дітей".

"Я давно кажу: потрібно кардинально переглянути стосунки з МВФ на нашу користь. Зараз, заради чергового траншу, уряд готовий на будь-які поступки. Квоти на експорт українського товару обмежені. А наш внутрішній ринок переповнений імпортом. Ми маємо підтримати вітчизняного виробника, зменшити податки та допомогти підприємствам, які створюють робочі місця. Тільки власна промислова переробка, створення кінцевого продукту та збільшення експорту допоможуть відновити економіку"

"Тільки так ми наведемо порядок та поступово вийдемо з кризи", - йдеться в дописі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ігор палиця, економіка, Україна, Політика
В тему