28 Липня 2020
Новини

Через COVID-19 світовий туризм втратив $320 мільярдів

Через COVID-19 світовий туризм втратив $320 мільярдів

Пандемія коронавірусу призвела до величезних збитків у сфері туризму в усіх країнах світу.

Про це пише Укрінформ.

«Згідно з барометром UNWTO, як порівняти з минулим роком, подорожі туристів із січня до травня зменшилися на 56%, або на 300 мільйонів туристів. Через це країни втратили 320 мільярдів доларів США надходжень від міжнародного туризму, що втричі більше за втрати під час економічної кризи 2009 року», – наголошується в повідомленні.

Тільки у травні цього року під час суворого карантину у відповідь на пандемію коронавірусу кількість міжнародних туристів зменшилася на 98%, як порівняти з аналогічним періодом минулого року.

За словами генсека Всесвітньої туристичної організації Зураба Пололікашвілі, ці дані свідчать про важливість якомога швидшого відновлення галузі, водночас гарантуючи безпеку туристам.

«Уряди кожного регіону у світі несуть подвійну відповідальність: надавати пріоритет охороні здоров'я, водночас захищаючи робочі місця й бізнес», – заявив він.

Як повідомлялося, загалом у світі станом на ранок 28 липня кількість хворих на коронавірус COVID-19 становить 16 650 48 осіб. Одужала 10 234 971 особа, 656 621 пацієнт помер.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин, коронавірус, туризм, Світ
В тему

Останні матеріали