28 Липня 2020
Новини

Можливого спільника терориста у Луцьку відпустили під заставу

Можливого спільника терориста у Луцьку відпустили під заставу

Харків'янин Дмитро Михайленко, якого затримали 21 липня, вийшов з-під варти під заставу.

Підозрюваний вийшов з-під варти 27 липня, підтвердив Суспільному його адвокат Андрій Костяний. За його даними, заставу в 175 тисяч гривень внесли родичі підозрюваного.

В день затримання глава МВС Арсен Аваков назвав затриманого у Харкові «товаришем, який мав ділові контакти» з Максимом Кривошем, підозрюваним у захопленні заручників в Луцьку. Підозрюваний харків’янин причетність до луцьких подій відкидає.

Підозру харків’янину оголосили за однією статтею – незаконне поводження зі зброєю. Він визнав провину тільки у зберіганні зброї.

Ввечері 21 липня у Харкові затримали ймовірного спільника, повідомив начальник поліції Харківщини Валерій Сокуренко. Власник зброї повідомив поліції, що придбав її для самозахисту.

Під час обшуку знайшли шість гранат, револьвери, пістолети, гвинтівку і набої, розповів начальник Слідчого управління Нацполіції Харківщини Сергій Чиж. Він також повідомив, що затриманий «займався, виготовляв і перепродавав монети, які, можливо, мали історичну цінність».

24 липня Орджонікідзевський райсуд Харкова обрав запобіжний захід підозрюваному – тримання під вартою з правом застави у 175 тисяч гривень. Підозрюваний заперечив свою співпрацю з Кривошем і назвав його шахраєм, який підмінив надіслані монети.

Нагадаємо, 21 липня поліція повідомила, що в обласному центрі Волині невідомий чоловік захопив автобус з людьми. Повідомляли про постріли. Місце події оточила поліція та військові. Згодом цю надзвичайну подію прокоментував Президент України Володимир Зеленський. Терорист через Твіттер озвучив доволі дивні вимоги. Крім того він телефонував до відомого журналіста Юрія Бутусова.

До слова, юрист-кримінолог Анна Маляр вважає, що захоплення заручників у Луцьку є нетиповим, як і сам злочинець, та може бути постановкою. Також цю подію прокоментував під час візиту міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Ввечері терорист звільнив трьох заручників:  бабусю, вагітну жінку і дитину.

Пізніше його затримали правоохороці, а 13 заручників звільнили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, луцьк, Волинь, тероризм, кримінал, Надзвичайні події
В тему