25 Липня 2020
Новини

Мендель заробила в 1,5 рази більше, ніж Зеленський

Мендель заробила в 1,5 рази більше, ніж Зеленський

Прессекретарка президента Юлія Мендель в червні заробила 46,2 тис. грн, що майже в півтора рази вище офіційної зарплати Володимира Зеленського (28 тис. грн).

Про це з посиланням на відповідь Державного управління справами повідомляє видання "Українські новини".

"Сума заробітної плати прес-секретаря президента України Юлії Мендель в червні 2020 року склала 46 217 гривень", – сказано в документі.

Її червнева зарплата складається з 21 750 гривень посадового окладу, 8 700 гривень надбавки за інтенсивність праці, 15 767 гривень виплат за період службових відряджень і премії. З нарахованої суми було виплачено 9 тис. грн податків і зборів, тому Мендель отримала в червні "чистими" 37,2 тис.грн.

Нагадаємо, Менель в 2019 році заробила 935 тис. грн. Її річна зарплата в Офісі президента склала 370 тис. грн, 

Юлії Мендель 32 роки. Вона народилася в місті Генічеську Херсонської області, навчалася журналістиці в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Має науковий ступінь кандидата філологічних наук. У різний час працювала на телеканалах – ICTV, "Еспрессо-ТВ", "Інтер", "112 Україна". Кілька років журналістка співпрацює з The New York Times.

Писала для українського Forbes і американського Politico, також працювала з VICE News, CNBC, New Eastern Europe, World Affairs Journal, Spiegel Online. Мендель розповідала, що переломним моментом у її кар'єрі в 2016 році стала поїздка на тренінг для журналістів у Єльський університет, США. Там вона отримала важливі зв'язки і зрозуміла, як працювати з міжнародними ньюзрум.

За рік до цього, в 2015-му за програмою Міжнародного інституту преси вона і ще дев'ять журналістів із різних країн побували в редакціях головних американських медіа: The Wall Street Journal, The New York Times, CNN.

Стала першою українською журналісткою, яка виграла програму Світового інституту преси (World Press Institute). Була консультантом з комунікацій у Світовому банку. Стажувалася за кордоном в рамках програми Солідарності імені Леха Валенси, закінчила Варшавську євроатлантичну академію (WEASA).

В 2016 році Мендель стала героїнею новин про сексуальні домагання. На своїй сторінці в Facebook вона написала про непристойні словах на її адресу від незнайомого чоловіка, чим спровокувала бурхливу дискусію в мережі.

Крім того, в 2018 році Мендель спільно з російському кореспондентом NY Times Ендрю Хиггинсом відзначилася "вкиданням" про корупцію у військовій сфері (навколо АТО) в Україні. При цьому журналістка була затятою прихильницею п'ятого президента Петра Порошенка і його команди.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, декларація, Україна
В тему