23 Липня 2020
Новини

Терорист з Луцька хотів захопити собор

Терорист з Луцька хотів захопити собор

Заручники Максима Кривоша, розповіли, що спочатку терорист планував захопити Свято-Троїцький кафедральний собор у Луцьку.

Про це ІА "ВолиньPost" розповіла пасажирка автобуса Оксана Ж.. Зрештою, цю інформацію у суді підтвердив і сам Максим Кривош.

«Він казав, що навчався в духовній семінарії впродовж двох місяців, але не побачив там нічого духовного. Казав, що ненавидить всі релігії. Після таких слів було страшно навіть шепотіти молитву, тому молилася лише в умі», – розповіла виданню Оксана Ж., яка стала заручницею разом зі своїм чоловіком. Того дня вони їхали до родичів у село Галичани Горохівського району. На автостанції, що на вулиці Львівській, до них також мав підсісти батько пані Оксани. Утім, автобуса він так і не дочекався.

Сам Максим Кривош на судовому засіданні щодо обрання йому міри запобіжного заходу сказав: "Це правда".

«Я навчався там в духовній семінарііі і побачив там душевне, вибачте, бл*дство. Тому хотів цю акцію зробити показовою, цей перформанс зробити в соборі, бо я з нього починав і хотів знайти правду. Повернутися з своєю правдою до нього», - сказав Кривош на запитання журналіста про те, чому саме собор.

Нагадаємо, 21 липня поліція повідомила, що в обласному центрі Волині невідомий чоловік захопив автобус з людьми. Повідомляли про постріли. Місце події оточила поліція та військові. Згодом цю надзвичайну подію прокоментував Президент України Володимир Зеленський. Терорист через Твіттер озвучив доволі дивні вимоги. Крім того він телефонував до відомого журналіста Юрія Бутусова.

До слова, юрист-кримінолог Анна Маляр вважає, що захоплення заручників у Луцьку є нетиповим, як і сам злочинець, та може бути постановкою. Також цю подію прокоментував під час візиту міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Ввечері терорист звільнив трьох заручників:  бабусю, вагітну жінку і дитину.

Пізніше його затримали правоохороці, а 13 заручників звільнили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, Надзвичайні події, тероризм, суд
В тему

Останні матеріали