22 Липня 2020
Новини

Який запобіжний захід суд обере терористу у Луцьку

Який запобіжний захід суд обере терористу у Луцьку

Нападнику, який вчора захопив автобус з пасажарими у Луцьку, сьогодні оголосять про підозру. Вже завтра суд обере йому запобіжний захід.

Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Відкриті кримінальні провадження:

  • за ч. 2 ст.147 (Захоплення заручників),
  • ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами),
  • ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця),
  • ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального Кодексу України.

Наразі чоловік поміщений в ізолятор тимчасового утримання.

Крім того, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що луцькому терористу висунуто обвинувачення в тероризмі, захопленні заручників, а також у незаконному зберіганні зброї.

Нагадаємо, 21 липня поліція повідомила, що в обласному центрі Волині невідомий чоловік захопив автобус з людьми. Повідомляли про постріли. Місце події оточила поліція та військові. Згодом цю надзвичайну подію прокоментував Президент України Володимир Зеленський. Терорист через Твіттер озвучив доволі дивні вимоги. Крім того він телефонував до відомого журналіста Юрія Бутусова.

До слова, юрист-кримінолог Анна Маляр вважає, що захоплення заручників у Луцьку є нетиповим, як і сам злочинець, та може бути постановкою. Також цю подію прокоментував під час візиту міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Ввечері терорист звільнив трьох заручників:  бабусю, вагітну жінку і дитину.

Пізніше його затримали правоохороці, а 13 заручників звільнили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, тероризм, Волинь, Надзвичайні події
В тему