21 Липня 2020
Новини

Деталі спецоперації затримання терориста в Луцьку

Деталі спецоперації затримання терориста в Луцьку

У Луцьку правоохоронцям вдалося звільнити всіх заручників терориста та уникнути жертв серед мирного населення завдяки чітко спланованій спецоперації співробітників системи Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України, .

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков 21 липня.

Після затримання у терориста вилучено вогнепальну зброю та гранати.

Арсен Аваков подякував першому заступнику голови Національної поліції України Євгену Ковалю, який мав безпосередній контакт із терористом, та Президенту України Володимиру Зеленському за прийняте рішення, яке привело до того, що заручники залишилися живі, а терорист затриманий.

«13 заручників звільнено. Наразі кожного з них оглядають медики, надають їжу та воду, зв’язуються з їхніми близькими. Вони нададуть первинні покази», - сказав Арсен Аваков.

Також очільник МВС спростував інформацію щодо пораненого заручника.

«Жодних поранених немає. Жодної іншої вибухівки, яка закладена в інших місцях, немає. У затриманого дійсно був функціонуючий пістолет, автомат і граната бойова. Загроза була. Все у минулому», - сказав міністр.

Нагадаємо, 21 липня поліція повідомила, що в обласному центрі Волині невідомий чоловік захопив автобус з людьми. Повідомляли про постріли. Місце події оточила поліція та військові. Згодом цю надзвичайну подію прокоментував Президент України Володимир Зеленський. Терорист через Твіттер озвучив доволі дивні вимоги. Крім того він телефонував до відомого журналіста Юрія Бутусова.

До слова, юрист-кримінолог Анна Маляр вважає, що захоплення заручників у Луцьку є нетиповим, як і сам злочинець, та може бути постановкою. Також цю подію прокоментував під час візиту міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Ввечері терорист звільнив трьох заручників:  бабусю, вагітну жінку і дитину.

Пізніше його затримали правоохороці, а 13 заручників звільнили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, поліція, тероризм
В тему

Останні матеріали