20 Липня 2020
Новини

Як годують хворих на коронавірус

Як годують хворих на коронавірус

Українці, хворі на COVID-19, розповіли про лікарняний раціон.

Пацієнти з різних областей України розповіли, з чого складається меню у профільних лікарнях для пацієнтів з COVID-19, - передає  24 канал.

"На сніданок приносили кашу, яйце, шматок хліба. Каша бувала зовсім без смаку, я не могла розібрати яка. Більше схожа на борошно з водою... Одного дня на обід дали макарони з картоплею", – розповіла жінка, яка лікувалася у Київської міської клінічної лікарні №4

Жінка обурилася, що про збалансоване харчування навіть не йдеться. 

У Вінницькій міській клінічній лікарні №1 меню також в основному складалося з каш, але були й супи.

"Здебільшого в меню були супи з макаронами або гречкою, а також каші. Шматок м’яса був для мене мрією. За два тижні раз подали котлету і шматок курятини. Зі салатів – буряк тертий. Більше овочів не давали, як і фруктів," – зазначив пацієнт лікарні Ростислав.

За його словами, навіть хліб був уже не дуже свіжий. Спершу їжу йому подавали у звичайному лікарняному посуді, а коли отримав позитивний результат на COVID-19 – в одноразовому. 

Втім, варто зауважити, що меню для пацієнтів, які лікуються від коронавірусної хвороби нічим не відрізняється від меню пацієнтів інших відділень. Річ у тім, що українські лікарні часто не отримують достатнього фінансування, а відтак на харчування пацієнтів у них обмежений бюджет.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, карантин, харчування
В тему

Останні матеріали