9 Липня 2020
Новини

Новий спалах COVID-19: столицю Австралії повністю закривають на карантин

Новий спалах COVID-19: столицю Австралії повністю закривають на карантин

В одному з найбільших міст Австралії посилюють карантинні обмеження. Жителі Мельбурна повинні будуть залишатися вдома протягом шести тижнів. Влада ухвалила таке рішення, оскільки більш м'які обмежувальні заходи не допомогли у стриманні поширення COVID-19.

Як пише агенція AFP, мешканці міста повинні перебувати весь час у своїх будинках. Винятком є похід на роботу чи заняття фізичними вправами. Також містяни можуть вийти, щоб отримати медичне обслуговування і придбати необхідні речі.

Салони краси та кінометри знову припиняють роботу, ресторани зможуть продавати їжу лише на виніс. Крім цього, більшість шкіл перейдуть на дистанційну форму навчання.

Також закривають кордони штату Вікторія, аби запобігти зростанню випадків коронавірусної хвороби. Поліція Мельбурна оголосила, що по всьому місту встановлять спеціальні контрольно-пропускні пункти для забезпечення дотримання обмежувальних заходів.

Державні службовці збираються ходити по домівках, аби переконувати жителів пройти тестування на COVID-19.

Попри жорсткі обмеження, мешканці міста з розумінням поставились до таких обмежень. За їхніми словами, закриття міста є необхідним, оскільки інші заходи не були ефективними.

Останніми днями спалах COVID-19 фіксують у найбільш густонаселених штатах країни. Через це напередодні влада закрила кордон між Південним Вельсом та Вікторією.

За останню добу в Мельбурні виявили 191 новий випадок зараження коронавірусом. Востаннє такі події відбувалися 100 років тому – під час пандемії "іспанки"

Відзначимо, що Австралія чи не однією з найперших у світі заявила про послаблення карантину ще наприкінці квітня.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Світ
В тему