3 Липня 2020
Новини

Стерненка залишили під цілодобовим домашнім арештом

Стерненка залишили під цілодобовим домашнім арештом

Екслідеру одеського осередку «Правого сектору» Сергію Стерненку суд залишив у силі попереднє рішення про 2 місяці цілодобового домашнього арешту.

Судове засідання провели суддя-доповідач Валерій Лашевич, а також судді Микола Ященко та Іван Рибак. До речі, сам Стерненко про дату розгляду апеляції дізнався напередодні лише з новин та сайту судової установи, повідомляє 24 канал.

Суд у Києві 15 червня обрав запобіжний захід Стерненку у вигляді 60 діб домашнього арешту. Це попри те, що ще під час попереднього засідання, 12 червня, понад 200 людей висловили бажання взяти активіста на поруки. Після рішення суду спалахнув чималий протест.

Згодом за клопотянням Стерненка суд змінив йому місце запобіжного заходу з військової частини в Одесі на помешкання в Києві.

Зауважимо, що через певний час після цього Стерненко розповів, що до нього пізно ввечері двічі – 20 та 22 травня – приходили невідомі чоловіки, які представилися працівниками поліції. Вони розпитували, чому активіст не відбуває домашній арешт в Одесі, хотіли поговорити віч-на-віч, а коли почули про адвоката, то просто пішли.

Стерненка підозрюють в умисному вбивстві. Мовиться про смертельне ножове поранення, яке активіст завдав Івану Кузнєцову – чоловіку, який першим напав на Стерненка з ножем. Це був загалом уже третій напад на активіста.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, суд, вбивство, кримінал
В тему

Останні матеріали