1 Липня 2020
Новини

ЄС не чекає українців, а Хорватія — так

ЄС не чекає українців, а Хорватія  — так

Єврокомісія оприлюднила список країн, для яких відкриє свої кордони, але України у ньому немає. Однак деякі держави знайшли способи обійти ці правила.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій у твітері повідомив, що Хорватія відкриє свої кордони для України за умови підтвердження бронювання готелю або гостьового житла.

Хорватія найшла лазівку, яка дозволяє отримати туристичний потік, не наражаючись на відкритий конфлікт з Єврокомісією, повідомляє "Українська правда".

Усіх туристів, які їдуть витрачати кошти до Хорватії, влада віднесла до категорії "гостей, візит яких важливий з мотивів економічної безпеки Хорватії".

Для в’їзду в країну достатньо показати роздруковане бронювання номера у будь-якому офіційно готелі або гостьовому будинку на території Хорватії.

Більшість держав не зможуть зробити так само. Справа у тому, що Хорватія не в Шенгені, тож саме тому їй дозволяють трохи зманіпулювати.

Зауважимо, що на кордонах Хорватії присутній кордон, тому потрапити до інших країн ЄС неможливо.

Загалом до Хорватії можна потрапити літаком або автомобілем. Власним авто можна добратися через Угорщину, яка відкрила транзитний проїзд своєю територію для громадян України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: хорватія, Україна, євросоюз
В тему