25 Червня 2020
Новини

Справа Стерненка: СБУ завершила розслідування

Справа Стерненка: СБУ завершила розслідування

СБУ завершила досудове розслідування у справі екслідера одеського осередку «Правого сектору» Сергія Стерненка.

Про це він написав у Facebook.

У документі від СБУ, який оприлюднив активіст, йдеться про те, що Стерненкові відкрито доступ до матеріалів за двома звинуваченнями: умисне вбивство (ч. 1. ст 115 ККУ) та незаконне поводження зі зброєю – а саме носіння ножа без законного дозволу (ч. 2. ст 263 ККУ).

"Більше пекла! Сьогодні слідчий СБУ мені повідомив, що досудове розслідування у справі щодо мого самозахисту завершене! Це відбулось за дорученням прокурора Бозовуляка, підконтрольного Венедіктовій.

Рівно 2 тижні тому мені повідомили про підозру, а вже сьогодні (навіть коли ми не встигли оскаржити ані запобіжний, ані саму підозру) "слідство" завершують і будуть передавати справу до суду. Скоріш за все, до одеського суду. До міста, яким керує замовник нападів на мене.

За цей час не було проведено ЖОДНИХ слідчих дій. При тому що коли прокурор просив мені дати арешт, він посилався якраз на те, що є різні ризики, бо їм треба було провести ряд слідчих дій. Вже все, не треба.

А за 12 днів до повідомлення мені про підозру генпрокурор Венедіктова на каналі Ахметова "Україна24" заявила що справу проти мене треба передавати до суду, а там вже хай розбираються. Того самого упередженого одеського суду. І це прямо свідчить на те, що Венедіктова протиправно втручалась в хід слідства та тиснула на прокурорів", - написав Стерненко.

Нагадаємо, у травні 2018 року Івана Кузнецов та Олександр Ісайкул напали на Стерненка біля його будинку в Одесі. Активіст отримав поранення та, захищаючись, поранив ножем Кузнецова, після чого той загинув. Ісайкул зараз перебуває за кордоном.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сбу, Україна
В тему