23 Червня 2020
Новини

Коронавірус у Харкові: з диспансеру звільняється персонал

Коронавірус у Харкові: з диспансеру звільняється персонал

У Харківському обласному диспансері радіаційного захисту, де почали приймати хворих із COVID-19, гостро стоїть проблема кадрів.

Про це інформує директорка медустанови Ірина Пирогова, яку цитує "Інтерфакс-Україна".

"Нам потрібно ще хоча б п'ять анестезіологів, хоча б п'ять терапевтів і десь по 20-25 середнього і молодшого персоналу, для того, щоб налаштувати нормальний режим роботи, щоб люди не падали з ніг і щоб вони не пішли... від напруги", - каже Пирогова.

За словами лікаря, після того, як стало відомо, що диспансер планується відкрити для лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією, частина персоналу подала заяви про звільнення, погодилися працювати з такими пацієнтами лише 15-16 медиків.

Пирогова повідомила, що за добу в диспансер надійшло 12 хворих з COVID-19 (з них 1 людина перебуває в реанімації).

У пресслужбі Харківської облдержадміністрації повідомили, що департамент охорони здоров'я знає про дефіцит кадрів у диспансері радіаційного захисту і вирішує питання про залучення медиків з інших установ.

"Керівництво Департаменту охорони здоров'я ХОДА відстежує ситуацію в диспансері радіаційного захисту населення. З в.о. директора диспансеру радіаційного захисту населення облздоров на постійному контакті.

Заяви, які вже написали деякі співробітники диспансеру, вивчають юристи. Також зараз вирішується питання залучення медиків з інших лікувальних закладів для роботи з хворими з COVID-19, які надходять у диспансер радіаційного захисту", - йдеться у повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, коронавірус, Надзвичайні події
В тему