22 Червня 2020
Новини

Командира батальйона ОУН засудили на 2 роки

Командира батальйона ОУН засудили на 2 роки
У Шевченківському районному суді Києва оголосили вирок у справі лідера Добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського.

Про це повідомляє кореспондент hromadske з зали суду.

Так, Миколі Коханівському призначили два роки ув’язнення, з відстрочкою виконання на рік як «умовний строк». Цивільний позов про компенсацію збитків залишили без розгляду, оскільки представники позивача не з'явилися на засідання.

Коханівського судили по справі погрому російських банків у 2016 році.

Нагадаємо, 21 жовтня 2017 року поліція затримала Миколу Коханівського за підозрою у стрілянині із пневматичної зброї. Як розповіла hromadske дружина Коханівського, її чоловік застосував зброю під час бійки з екскомандиром одного із взводів «Правого сектору» Русланом Качмалою із позивним «Рем».

23 жовтня у цьому суді Коханівському намагалися обрати запобіжний захід, однак засідання перенесли на 24 жовтня. Таке рішення було ухвалене через те, що прихильники підозрюваного заблокували залу суду, аби не допустити правоохоронців, які зобов'язані відвести Коханівського до ізолятора тимчасового тримання.

Вже у ніч за 23 на 24 жовтня у залі суду правоохоронці застосували газ проти активістів. Після цього блокувальники змушені були покинути будівлю через вікна, які вони вибили. Згодом активісти повернулись до зали суду і почали руйнувати меблі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, Україна
В тему