4 Червня 2020
Новини

«Випадки катувань існують у поліції будь-якої країни світу», - Аваков прокоментував інцидент в Кагарлику

«Випадки катувань існують у поліції будь-якої країни світу», - Аваков прокоментував інцидент в Кагарлику

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що випадки катувань і нелюдського поводження існують у поліції будь-якої країни світу.

Про це інформують на сайті МВС.

 «Сьогодні одним із найрезонансніших є ганебний випадок в Кагарлицькому відділі поліції. Окремими політиками та у медіа, на жаль, проводяться паралелі з подіями у Врадіївці у 2013 році. За характером подія майже ідентична. Проте, принциповим є цілком відмінна реакція з боку Національної поліції. «Врадіївку» намагалися приховати. Ми не приховували нічого. Двох негідників негайно затримали, а до міста події було викликано слідчу групу ДБР», - сказав Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ нагадав, що Кагарлицький відділ поліції розформований, 60 поліцейських виведено за штат. Можливість їхньої подальшої служби буде вирішено кадровою комісією Нацполіції.

«На жаль, випадки катувань і нелюдського поводження існують у поліції будь-якої країни світу. Проте, ознакою здоров’я системи є реагування на такі випадки, вжиття заходів для покарання винних за повною мірою Закону. Міністерство внутрішніх справ активно підтримує політику абсолютного неприйняття порушень прав людини», - підкреслив Арсен Аваков.

Він також додав, що МВС співпрацює з міжнародними організаціями з питань запобігання катуванням, дотримання прав людини, а також з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: арсен аваков, кабінет міністрів, скандал, поліція, згвалтування
В тему

Останні матеріали