1 Червня 2020
Новини

Перші кавуни в Україні: звідки везуть і по чім продають

Перші кавуни в Україні: звідки везуть і по чім продають

В Україні у продажу з’явилися перші кавуни цьогорічного врожаю.

Їх продають і в супермаркетах, і на базарах, які хоч і працюють з карантинними обмеженнями, але пропонують великий вибір продуктів, пише Kurkul.

Кавуни з’явилися у продажу з невеликим запізненням, якщо порівнювати з минулим сезоном. Причина – карантин через пандемію коронавірусу.

Ціна на кавуни в Україні
(гривні за кілограм)
  • Київ – 50-70
  • Житомир – 45-65
  • Полтава – 45-60
  • Мелітополь – 40-60
Звідки кавуни?

Перші кавуни приїхали в Україну з Іспанії та Ізраїлю. Це традиційні країни-експортери, які на початку сезону здійснюють поставки до Європи – у тому числі, до України.

Але варто зазначити, що Україна у червні сама стає країною-експортером кавунів.

Погода і експорт
Як правило, перші партії українських кавунів відправляються в Європу вже в середині червня, але початок збору врожаю цьогорічного сезону очікується на початку і навіть у середині липня, – пояснює в коментарі Стефан Матвієнко, продавець овочів і фруктів до країн ЄС. – Погода негативно вплинула на ріст українських кавунів, так що звичний графік цього року не може бути дотриманий.

Але українські кавуни все ж матимуть хороший купівельний потенціал на ринках Німеччини й Австрії.

"Минулого року ми пропонували українську продукцію в Німеччині вперше, й інтерес був вражаючим. По-перше, тому, що витрати на логістику порівняно низькі. По-друге, тому що особливий сорт був розведений в Україні з масою плодів близько 10-12 кілограмів. Цей сорт досить популярний у німецькій торгівлі", – відзначив Матвієнко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, кавун
В тему

Останні матеріали