29 Травня 2020
Новини

Змалку звик до побоїв матері-алкоголічки, втрачав свідомість від голоду, роздирав тіло через хворобу

Змалку звик до побоїв матері-алкоголічки, втрачав свідомість від голоду, роздирав тіло через хворобу

На Закарпатті врятували хлопця, якого покинула матір-алкоголічка.  Так,  Мар’ян страждав від важкої форми псоріазу.

Про нелегку історію життя хлопчика розповіла на своїй сторінці у Facebook очільниця благодійного фонду "Я майбутнє України" Марта Левченко.

"Я дізналася про Мар‘яна від жінки, яка разом із своїм дитям лежала в тому ж відділенні, що й він. Я знайшла його в палаті, закутаного в лікарняний коц, він весь тремтів від високої температури і роздирав своє тіло через дикий свербіж. Його привезли до лікарні з інтернату. Він розповів мені історію свого життя. Скільки всього витримала ця дитина!" – пише жінка.

"Він ріс по людях, де його маленького забувала мама, бо вже тоді сильно випивала, змалку звик до відчуття голоду і побоїв співмешканців мами. А після того, як він втратив свідомість через голод просто в кабінеті голови села, куди прийшов просити захист, його відправили до інтернату", – поділилася вона трагічними подробицями дитинства маленького пацієнта.

За словами Левченко, на зимові свята усіх дітей забирали з інтернату додому, проте за Мар’яном ніхто не приходив. Тому згодом його віддали у психіатричну лікарню. Там через булінг місцевого антилідера у дитини загострився псоріаз. Через це шкіра почала злазити клаптями, він просив про допомогу, але її не надавали.

Після повернення до інтернату стало зрозуміло, що стан дитини важкий, вчитися, та навіть ходити він вже не міг. Відтак Мар’яна було госпіталізовано до дитячої дерматології. Втім від січня до березня дитині щодня ставало тільки гірше.

Врятований хлопчик Мар'ян

Врятований хлопчик Мар'ян

Врятований хлопчик Мар'ян

"Сьогодні Мар’ян сказав мені, що якби я його тоді не знайшла, він би помер. Ми довго разом згадували все, що довелося пройти: нашу подорож в Ужгород до професора Андрашка, його процедури, наші читання цікавенних книг і новий етап в житті", – зазначила благодійниця.

"Я щаслива, бо вдалося знайти необхідні ліки з-за кордону, забезпечити всі ті тони кремів і мазей, а головне – увагу, любов, години спілкування, і неймовірні заняття з нашим психологом. За ці два місяці втілилися мрії дитини, яка навіть не сміла мріяти, а найголовніше – дитина ожила на наших очах", – радіє вона. ?

Левченко зазначила, що вже 3 червня Мар'яна випишуть, і він поїде не у притулок, а до бабусі, про яку завжди мріяв.

"Я неймовірно вдячна нашій команді порятунку, професору Андрашку, Роману Яремкевичу, Лілії Володимирівні, які пліч-о-пліч рятували дитину, медичному персоналу, які дуже полюбили хлопця, кожній людині, яка допомагала нам придбати ліки, одяг, продукти, і навіть омріяний планшет! Це ще одне чудо, яке створило милосердя і увага до дитини, яка нікому не була потрібна. Сьогодні Мар’ян посміхається, і це дає надію і віру в людей усім нам!?" – підсумувала жінка, закликавши не бути байдужими до дітей в інтернатах.

Врятований хлопчик Мар'ян

Врятований хлопчик Мар'ян

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, закарпаття, хвороби, діти
В тему