29 Травня 2020
Новини

Чому «Луцьктепло» бере на баланс ІТП, які безкоштовно встановлюють в місті

Чому «Луцьктепло» бере на баланс ІТП, які безкоштовно встановлюють в місті
Іван Скорупський — посередині

Безкоштовне встановлення ІТП у багатоповерхівках Луцька здійснюється виключно в інтересах лучан і не містить жодних прихованих ризиків для мешканців, – розповів директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський.

Робота нових ІТП забезпечить людям економію і однаковий розподіл тепла у квартирах. При потеплінні рівень опалення буде автоматично знижуватися, а при похолоданні – посилюватися, — додає він.

Іван Скорупський нагадав, що підприємство отримало грантові кошти Фонду східного партнерства з енергоефективності та екології (E5P), розпорядником яких є Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР). У тендері перемогла компанія AMARC DHS srl, яка не лише є провідним європейським виробником, а й встановлює обладнання, налаштовує його і лише тоді здає в експлуатацію. Комплектуючі до ІТП теж виготовлені кращими виробниками Європи. До прикладу, насосне обладнання від провідного світового виробника Wilo, лічильники тепла -  данського виробництва Multical. Також надається гарантія терміном на рік.

Крім того Іван Скорупський прокоментував заяву віцепрезидента Всеукраїнської ради голів ОСББ Луцька Романа Бондарука. Нагадаємо, Роман Бондарук вважає, що згадані ІТП після встановлення не можна передавати на баланс "Луцьктепла". "Зрозуміло, що встановлення ІТП цьому підприємству з економічної точки зору аж ніяк не вигідне, бо воно зацікавлене продати якомога більше теплової енергії, але аж ніяк не менше", - заявив Роман Бондарук.

Натомість Іван Скорупський зазначає, що це маніпулятивна інформація. Адже ДКП «Луцьктепло» навпаки ставить за мету налагодження співпраці зі споживачами.

Нові ІТП не тільки покращать якість надання послуг, але і регулюватимуть подачу тепла – його неможливо буде подавати у більшій кількості, ніж потрібно людям. Це апріорі стане нереальним, - зауважив посадовець.

"Крім того, законом передбачено, що нормативне тепло в холодну пору має становити 18 градусів у внутрішніх квартирах і 20 градусів у квартирах із зовнішніми стінами. Робота ІТП буде налаштована саме із дотриманням цих законодавчо встановлених нормативів. Якщо ж мешканці захочуть посилити тепло, за їх зверненням це одразу буде зроблено. Люди бачитимуть, на якому рівні здійснюється подача тепла, яким є показник лічильника. «Луцьктепло» не втручатиметься в роботу лічильників, які пройшли необхідну перевірку, адже підприємство просто не має на це права.

Мешканці зможуть легко відстежувати роботу ІТП, бачитимуть показники і відчуватимуть економію. При бажанні зменшити або збільшити подачу теплоносія вони легко зможуть це зробити, звернувшись до фахівців підприємства.

Також ІТП вирішать проблему зі скаргами мешканців, які традиційно виникали, коли на вулиці ставало тепло, а у квартирах внаслідок цього виникала спека. У таких ситуаціях мешканці масово обурювалися, бо ж платили за зайве тепло, та ще й потерпали від надмірного обігріву помешкань. Нові ІТП дозволять повністю усунути цю проблему в 254-х багатоповерхівках міста, адже вони автоматично будуть знижувати рівень обігріву при потеплінні", - мовив він.

У державному комунальному підприємстві "Луцьктепло" зацікавлені в тому, щоб модернізувати систему опалення в обласному центрі Волині, бо це не лише покращить добробут його жителів, але й сприятиме модернізації підприємства.

"Наступними будуть кроки із заміни теплових мереж, зокрема, й через залучення кредитних коштів", — додав Іван Скорупський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, теплопостачання
В тему