21 Травня 2020
Новини

Кличко розповів, куди пішли гроші, які виділили на прибирання снігу

Кличко розповів, куди пішли гроші, які виділили на прибирання снігу

У Києві цієї зими зекономили понад 44,5 тисячі тон солі.

Про це мер Києва Віталій Кличко розповів під час онлайн пресконференції, відповідаючи на запитання про те, куди пішли 400 мільйонів гривень, які Київавтодор передбачив на прибирання снігу, адже зима була практично безсніжною.

Він зазначив, що в наступному сезоні дорожники витратять значно менше коштів на закупівлю посипальних матеріалів.

Кличко зауважив, що підготовка до осінньо-зимового періоду починається завчасно, на початку літа, коли ніхто наперед не знає, якою буде зима — сніжною чи ні.

Мер столиці пояснив, що кожне шляхово-експлуатаційне управління (ШЕУ) з ремонту та утримання доріг має план заготівлі посипальних матеріалів. І сіль закуповують протягом літа та осені. Оскільки снігу минулої зими було вкрай мало, не всі запаси солі були використані. 

На сьогодні залишки солі у Києві складають понад 44,5 тисячі тон. Їх зберігатимуть у сховищах і використають наступної зими. Це зменшить кількість витрат на закупівлю солі наступного сезону.

Крім того кошти, виділені «Київавтодору» в минулому сезоні, пішли на зарплатню працівникам ШЕУ та придбання техніки і паливно-мастильних матеріалів.

«Хоча снігу майже не було, всі інші види дорожніх робіт комунальники виконували. Частину ж грошей направили на закупівлю та ремонт комунальної техніки. Вона — багатофункціональна. І чимало цих машин сьогодні задіяні у митті столичних вулиць», - сказав Кличко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: віталій кличко, гроші, бюджет, київ
В тему