2 Травня 2020
Новини

Через скасування карантину можуть померти 120 – 140 тисяч українців, – Ляшко

Через скасування карантину можуть померти 120 – 140 тисяч українців, – Ляшко

Скасування карантину і відсутність профілактичних заходів в Україні можуть призвести до 120 – 140 тисяч смертей.

Заступник міністра охорони здоров'я та головний санітарний лікар України запевнив, що карантин в Україні працює та опублікував прогноз отримав від Kyiv School of Economics.

За словами Ляшка, введенні профілактичні та протиепідемічні заходи дали свій результат,  і попри те, що Україна відчує вплив карантину на економіку, вона зазнає менших втрат від смертності, захворюваності та інвалідизації населення.

Віктор Ляшко: “І як би вже не хотілось всім нам позбавитись цього карантину і коронавірусу, треба все ж таки включити тумблер терпіння. Терпіння, яке дозволить нам вийти з карантину вчасно. А не передчасно”.

Ляшко запевнив, що уряд планує пом'якшення карантину. Але за певних умов. За певних протиепідемічних, а не політичних умов.

Так, МОЗ вже опрацювало алгоритм профілактичних заходів для салонів краси, кав'ярень, магазинів з господарчими товарами, автомийок та інших установ.

“Наразі в МОЗ ми вже фіналізуємо тимчасові вимоги щодо профілактичних заходів при здійсненні обслуговування в перукарнях та салонах краси, при торгівлі господарчими товарами, роботи кав’ярень, автомийок, адвокатських та нотаріальних послуг тощо. Плануємо опублікувати їх на вихідних щоб був час підприємцям підготуватись до відкриття”, - зазначив Віктор Ляшко.

Попри те, Віктор Ляшко наголосив, що є важлива умова, яку повинні озвучити в МОЗ, а українці повинні почути та зрозуміти. 

Абсолютне скасування карантину без запровадження обґрунтованих профілактичних заходів це 120 – 140 тисяч смертей до кінця вже цього року, – повідомив Ляшко прогноз експертів з Kyiv School of Economics.

Станом на 2 травня в Україні на коронавірус захворіли понад 11 тисяч людей. За останню добу підтвердили 550 нових випадків захворювання. Від COVID-19 в Україні померли 272 людини, одужали – 1498 пацієнтів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, карантин, коронавірус
В тему