Відео

Через коронавірус в Україні посилюють карантин (відео)

Через коронавірус в Україні посилюють карантин (відео)

Попри карантин в Україні деякі галузі повинні працювати за звичним графіком.

Йдеться про органи державної влади, об'єкти критичної інфраструктури, магазини й аптеки повинні працювати в звичному режимі. Із такою заявою щодо боротьби з коронавірусом у понеділок, 16 березня, виступив глава України Володимир Зеленський. Його звернення до громадян було опубліковане пресслужбою Офісу президента.

"Міністерствам, главам ОДА, місцевого самоврядування, керівникам підприємств – забезпечити безперебійну роботу продуктових магазинів, магазинів побутових товарів, АЗС, аптек, банківських установ, страхових компаній, а також усіх підприємств критичної інфраструктури, державної і комунальної власності та вантажного транспорту", – сказав президент.

Роботу в звичайному режимі повинні продовжити всі без винятку органи державної влади, установи охорони здоров'я, правоохоронні органи.

"Особливо важлива робота Верховної Ради України. На мою думку, зміна плану роботи Верховної Ради є неприпустимою. Зараз у ситуації світової пандемії і загрози глобальної фінансової кризи парламент України повинен приймати життєво важливі для економіки закони, впроваджувати податкову, земельну, трудову реформи, призначити міністрів економіки й енергетики, генерального прокурора", – додав український лідер.

Швидкі реформи, за словами Зеленського, це "швидка допомога для економіки". "Без них – економічна кома. І це не питання. Це відповідь. У такі часи всі народні депутати повинні усвідомити відповідальність. У такі часи ви блокуєте не трибуну – ви блокуєте життя України", – підкреслив він.

Карта поширення коронавірусу в світі

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус
В тему

Останні матеріали