9 Квітня 2020
Новини

У Кабміні розповіли, як Україна буде виходити з карантину

У Кабміні розповіли, як Україна буде виходити з карантину

Кабінет міністрів розробляє план поетапного виходу з карантину.

Про це під час селекторної наради з головами облдержадміністрацій та міськрад заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає Урядовий портал.

За його словами, уряд зможе скасувати частину обмежень лише після завершення карантину, який, швидше за все, буде продовжено до травня.

Нарада в Кабміні щодо коронавірусу
Нарада в Кабміні щодо коронавірусу

"Постановою уряду визначено, що карантин діє до 24 квітня. Швидше за все, він буде продовжений до початку травня. І тільки тоді ми зможемо скасувати частину обмежень. У той же час, ми розуміємо, що хвороба швидко не відступить. Тому повинні підготувати нові соціальні стандарти життя після жорстких карантинних заходів: розробити нові транспортні норми, норми соціальної дистанції, перебування в закритих приміщеннях і установах. На це у нас є трохи часу. І дуже важливо працювати разом", - повідомив Шмигаль.

Він також закликав міських голів продовжувати й надалі працювати спільно задля добробуту співгромадян:

«Ми розробляємо окрему програму по створенню робочих місць, і тут потрібна ваша допомога. Від вас ми чекаємо список, працівники яких робітничих професій та в якій кількості вам потрібні. Це буде ваша заявка на робочі руки».

Міські голови поцікавилися станом підготовки змін до Держбюджету. Прем’єр-міністр повідомив, що робота знаходиться на фінальній стадії і сподівається, що наступного тижня Верховна Рада його підтримає.

Вчора, 8 квітня, Кабмін вніс зміни до карантинні обмеження. Зокрема, в уряді роз'яснили, які об'єкти можуть працювати на карантині, і кому з осіб 60 років і старше дозволено залишати самоізоляцію.

А в трьох областях України (Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській)  в рамках карантину через пандемію коронавірусу можуть ввести комендантську годину.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кабінет міністрів, карантин, Україна
В тему