6 Квітня 2020
Новини

На Волині у чотирьох паталогоанатомів - коронавірус

На Волині у чотирьох паталогоанатомів - коронавірус

Начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк зазначив, що у 4 волинських патологоанатомів підтвердили коронавірус.

З його слів, нині вони перебувають на самоізоляції, - пише Суспільне.

"На мою думку, це не було пов’язано з тим розтином, яке вони проводили. Тому що там все таки вони мали костюми біозахисту. Вони були екіпіровані і аналізи робили в той самий день, коли вони проводили маніпуляції. Як на мене, інфікування вже було до того. Я думаю, що реально інфікованих відсоток значно вищий, ніж той що в нас є і в більшості молодих людей захворювання протікає безсимптомно. Тому прошарок інфікованих є досить значний. І тому вживаються такі карантинні заходи", - каже Ващенюк.

На Волині виявлено 7 нових лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Загалом в області зареєстровано 26 випадків захворювання на коронавірус. Ігор Ващенюк розповів про стан медиків Луцької міської клінічної лікарні, у яких взяли аналізи на ПЛР-тести. Каже: виявлено осіб, які нині обстежуються.

"Частина там повторно, а частина додаткові обстеження. Вони всі відправлені на Київ, ще аналізів не має. Але, ті що є, то поки що негативні", - додає начальник обласного управління охорони здоров’я.

За словами керівника обласного управління охорони здоров’я станом на сьогодні волинські медики не мають костюмів біозахисту та ізоляційних халатів. Гроші на це виділили.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк: "Їх немає на ринку і їх купити складно, тому на перший час є, але їх недостатньо. Якщо з масками і рукавичками для першої зустрічі з інфекцією, то ми це маємо. Отримали з держрезерву, отримали гуманітарну допомогу, то по цих позиціях є проблема. Як будете виходити із ситуації? Шукаємо, на жаль, вони відсутні на ринку України і світу. Ніхто не був готовий до такої кількості, до такого споживання. Тому є готовність шити багаторазові костюми, але нас цікавлять одноразові, щоб їх можна було міняти, для того, щоб адекватно захистити медичний персонал."

За період спостереження в області методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 обласним лабораторним центром обстежено 153 особи. Ігор Ващенюк каже: припускає, що пік захворюваності може бути на Великодні свята.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, коронавірус, Надзвичайні події
В тему