6 Квітня 2020
Новини

Критикував Зеленського: майор ЗСУ написав рапорт про відставку

Критикував Зеленського: майор ЗСУ написав рапорт про відставку

Рапорт про відставку написав майор ЗСУ Роман Ковальов.

Раніше він отримав догану за критику Зеленського. Рапорт написаний 5 квітня на ім'я Командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенанта Олександра Сирського. Копію документа ексклюзивно публікує OBOZREVATEL.

"У період з 15.01 по 20.01. 2020 за вашим наказом №29 від 15.01.20 з метою з'ясування причин та обставин освітлення мною в соцмережі Фейсбук, повідомлення негативного характеру на адресу президента України було призначено службове розслідування, що є порушення моїх прав і свобод" , – йдеться в документі.

Також Ковальов зазначив, що його не ознайомили з основами проведення службового розслідування, а після він не був ознайомлений з актом службового розслідування.

"Вашим наказом №46 від 23.01.2020 за висвітлення мною в соцмережі Фейсбук, повідомлення негативного характеру на адресу президента України було накладено дисциплінарне стягнення "сувора догана", що було порушенням моїх прав і свобод, гарантованих ст. 34 Конституції України", – відмічено в рапорті.

Ковальов зазначив, що за підсумками атестації 2019 роки він отримав оцінку "добре" і був рекомендований на просування по службі на вищу посаду і зарахований в резерв. Та попри це його перевели на посаду нижче, що порушило умови контракту з Міноборони.

Також всупереч контракту під час перебування в Головному військовому госпіталі Києва лікар йому відмовив у допомозі, ігноруючи його скарги на стан здоров'я.

Крім того, Ковальов додав, що у Командування ЗСУ є усна вимога, що субота є робочим днем, що порушує умови контракту.

До того ж за 10 місяців контракту з військової форми йому видали тільки кашкет і пару берців. Ковальов підкреслив, що за час несення служби йому не видали посвідчення офіцера ЗСУ.

Рапорт про відставку Ковальова

Рапорт про відставку Ковальова

Рапорт про відставку Ковальова

Рапорт про відставку Ковальова

Рапорт про відставку Ковальова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, збройні сили україни, відставка
В тему

Останні матеріали