5 Квітня 2020
Новини

Благодійники закупили лікарням Волині засобів захисту і обладнання на 1,7 млн грн

Благодійники закупили лікарням Волині засобів захисту і обладнання на 1,7 млн грн

Благодійний фонд «Волинь-2014» та ВОООР продовжують акумулювати кошти та використовувати їх за цільовим призначенням для подолання коронавірусної інфекції на Волині.

1 квітня 1000 захисних пластикових щитків типу Faceshield придбали та передали для потреб Волинської обласної клінічної лікарні в м. Луцьку та її відділення в с. Боголюби Луцького р-ну, що стало можливим завдяки зусиллям фундаторів БФ «Волинь-2014» та членів Волинського обласного об'єднання організацій роботодавців, зокрема, керівниці СГПП «Дружба» Валентині Здрилюк. Ще 90 щитків доставили в обласну Інфекційну лікарню, пише Волинська газета.  

Також в найголовнішу лікарняну установу Волині – обласну клінічну лікарню – 1 квітня передали першу партію (300 штук) із 2000 одиниць закуплених захисних костюмів бактеріологічного захисту. Відповідальну місію провели виконавчий директор БФ «Волинь-2014» Володимир Кривович та член ВОООР, гендиректор ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха, чиє підприємство перерахувало в благодійну організую для боротьби з коронавірусом 300 тис. грн.

А 3 квітня в цю ж медустанову передано ще 500 таких костюмів. Відповідальну місію виконав гендиректор ПрАТ «СКФ Україна» Богдан Волчок, чиє підприємство перерахувало у Благодійний фонд «Волинь-2014» 150 тис. грн гуманітарної допомоги для оперативного реагування на виклики, пов’язані з поширенням Covid-19.

Керівник КП «Волинська обласна клінічна лікарня Волинської обласної ради» Олександр Дудар високо оцінив якість отриманої допомоги, а особливо – її важливість для захисту життя та здоров'я медиків. Він зазначив, що костюми бактеріологічного захисту будуть використовуватися не лише для потреб обласної клінічної лікарні, а передаються в 18 визначених медустанов, котрі першими прийматимуть хворих на коронавірус і де вони необхідні в першу чергу.

Станом на 3 квітня Благодійний фонд «Волинь-2014» і Волинське обласне об’єднання організацій роботодавців акумульовало понад 3 млн грн.

За кошти благодійників придбали для потреб медгалузі апарат для штучного дихання (обллікарня), який вартує 740 тис. грн, кисень для його роботи – 73 тис. 589 грн, пакети для обробки інструментів Волинського обласного Лабораторного центру МОЗ України – 14 тис. 120 грн, захисні пластикові щитки – 35 тис. грн, уже згадувані костюми бактеріологічного захисту на суму 588 тис. грн, а також забезпечено нітриловими рукавицями та медмасками журналістів області, котрі висвітлюють хід боротьби з Covid-19. Всього надано адресної допомоги для вирішення першочергових заходів щодо протидії поширенню коронавірусу на суму 1 млн 744 тис. 291 грн.

Крім цього, змонтували додаткову ємність для накопичення кисню в обласній інфекційній лікарні. Це дозволить забезпечити тривалу роботу апаратів штучної вентиляції легень.

Ще 1 млн грн зарезервовано для придбання кисню, якщо в цьому виникне невідкладна необхідність в обллікарні в період максимального навантаження.

Системна робота з надання широкомасштабної допомоги для лікарняних установ області від БФ «Волинь-2014» та Волинського обласного об'єднання організацій роботодавців (голова правління обох організацій – Петро Пилипюк, гендиректор СП «Модерн-Експо») триває.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, луцьк, благодійність, допомога, медицина
В тему