27 Березня 2020
Новини

Світова економіка на межі рецесії: які це матиме наслідки

Світова економіка на межі рецесії: які це матиме наслідки

У Міжнародному валютному фонді повідомили, що світова економіка входить в рецесію і потрібно вживати заходів, щоб зменшити її негативні наслідки.

Нині світ перебуває у безпрецедентній ситуації, коли пандемія здоров'я переросла у фінансову кризу, заявила керівниця фонду Крісталіна Георгієва. Про це повідомляє 24tv з посиланням на МВФ.

За прогнозами Фонду, найбільший вплив криза матиме на країни, економіки яких розвиваються, і країни зі слабкими економіками. До слова, саме до таких країн належить і Україна.

Багатьом із цих країн потрібна допомога, щоб посилити реакцію на кризу, відновити робочі місця і зростання. Варто врахувати дефіцит валютної ліквідності та велике навантаження на борги у багатьох країнах з низьким рівнем доходу, – наголосила розпорядниця МВФ.

Крім того, у Міжнародному валютному фонді зазначили, що вже вжили заходів щодо повернення боргів найбіднішими партнерами Фонду. Наразі там вивчають варіанти допомоги тим країнам, які відчувають дефіцит валюти.

Що таке рецесія економіки? Рецесія – економічний цикл, під час якого відбувається загальне зниження економічної активності у світі. Цього разу – це закриття ринків через обмеження у багатьох країнах, спричинені пандемією коронавірусу.

Якщо пояснювати на прикладі України, то її економіка дуже тісно пов'язана з економіками інших країн. Зокрема, з сусідами Польщею і Росією. Коли ці країни закриваються від світу, це дуже впливає на економіку України.

Через урізання торгівлі і закриття ринків страждають усі учасники цього процесу – як той, хто закрився, так і той, від кого закрилися. У випадку з Україною, Польщею і Росією закрилися усі троє.

Рецесія супроводжується кількома негативними явищами, серед яких закриття підприємств, зростання рівня безробіття тощо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, економіка
В тему