14 Березня 2020
Новини

Коронавірус в Україні: інформуватимуть через СМС та ховатимуть за новими правилами

Коронавірус в Україні: інформуватимуть через СМС та ховатимуть за новими правилами

В Україні про заходи боротьби з коронавірусом Міністерство охорони здоров’я буде інформувати за допомогою смс-повідомлень. А перед тим, як ховатимуть померлих від коронавірусу, тіла будуть дезінфікувати.

Рішення ухвалили на озачерговому засіданні Кабміну 14 березня, повідомили у пресслужбі МОЗ.

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець розповів, що це будуть короткі й чіткі інструкції. У них пропишуть правила особистої гігієни та основні рекомендації для боротьби з коронавірусом.

Технічне виконання цього рішення прем’єр-міністр Денис Шмигаль поклав на Міністерство цифрової трансформації та Міністерство інфраструктури України, які проведуть переговори з операторами мобільних мереж.

В Україні до 3 квітня триває карантин через можливе поширення коронавірусу. Захворювання підтвердили у 3 людей: у двох жителів Чернівців та у померлої жінки з Житомирщини.

Як будуть ховати померлих від коронавірусу

Перед похованням померлих від коронавірусу в Україні буде проводитися дезінфекція тіл.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я України Ігор Кузін, повідомляє 24 канал.

"Рекомендації досить загальні, не спеціальні для коронавірусу, але вони прописують специфічні процеси дезінфекції після проведення аутопсії – судово-медичної процедури", – розповів він.

"Поховання, воно має бути скромним. Це все прописано в загальних правилах. Скупчення понад 60 людей може бути центром поширення коронавірусу", – підкреслила вона.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус, кабінет міністрів, Денис Шмигаль, поховання
В тему