14 Березня 2020
Новини

В Україні подачу води обмежуватимуть: кого це стосується в першу чергу

В Україні подачу води обмежуватимуть:  кого це стосується в першу чергу

В Україні в першу чергу  обмежуватимуть  подачу води для гідроелектростанцій, підприємств промислової сфери, водного транспорту.

Таке обмеження запровадять у разі зниженні водності річок, з яких здійснюється забір води. 

Як повідомили в Державному агентстві водних ресурсів України на запит "Української правди", для потреб населення і зрошення формують запаси води.

"Згідно зі статтею 45 Водного кодексу України обмеження прав водокористувачів або зміна умов водокористування можливі в разі маловоддя. Тобто при зниженні водності річок, з яких здійснюється забір води відповідно до дозволу на спеціальне водокористування, можливе обмеження на забір води. Обмеження стосуватимуться гідроенергетики, водного транспорту, промисловості", – сказано в повідомленні.

обмеження води

Оскільки основне зрошення країни зосереджено на півдні (Херсонська, Миколаївська та Запорізька області), то для цього вже проводиться наповнення каскаду дніпровських водосховищ. Тобто в разі дефіциту води, пріоритетність надаватиметься використанню води для питних і побутових потреб населення та для зрошення.

У Держагентстві уточнили, що найбільш уразливі басейни річок Рось, Південний Буг, Сіверський Донець, приплив Середнього Дніпра.

Так, через аномально суху осінь та зиму в Україні вперше можуть зменшити подачу води з водосховищ та обмежити права споживачів води.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, водопостачання, водойми
В тему