25 Лютого 2020
Новини

В одній квартирі із чоловіком проживають понад 1000 павуків

В одній квартирі із чоловіком проживають понад 1000 павуків

Чимало людей ставляться до павуків зі страхом та огидою. Тим часом Сергій Кудряшов утримує павуків-птахоїдів як домашніх улюбленців. І його колекцію вже визнали однією з найбільших в Україні.

Окрім них, в оселі хлопця мешкають два пітони, удав, скорпіони, тропічні таргани, гекони, бородата агама, чотири коти, щури і рибки, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

– Павуками і їхнім життям я почав цікавитися ще в шкільні роки, – розповідає житель Одеси. – Я любив спостерігати за ящірками, жабами. Залюбки ловив тарантулів. А коли навчався в дев'ятому класі, то завів собі першого улюбленця. Це був павук-птахоїд. Він коштував 80 гривень, і для того, аби його купити, я декілька днів економив кишенькові гроші. Ця павучиха прожила десять років і лише недавно померла. Я назвав її Алірою і дуже прив’язався до неї. Після закінчення школи я вступив до університету, де здобув освіту зоолога.

Один із павуків Кудряшова
Один із павуків Кудряшова

Сьогодні в квартирі хлопця мешкає майже тисяча павуків-птахоїдів з 65 видів. Причому є й представники досить рідкісних видів. Приміром, пецилотерія металіка. У цей час ця порода на межі зникнення, і її представників можна побачити лише в Індії. Причому в лісі тільки одного штату – Андхра-Прадеш. За словами господаря, доглядати за ними неважко. Адже годує їх і поливає водичкою лише раз на тиждень.

До речі, харчуються павуки тарганами і личинками, які господар розводить самостійно. Протягом тижня павуки з’їдають близько двох тисяч комах.

– Цікаво, що в павуків все на рівні інстинктів, – розповідає Сергій. – А тому вони зовсім непередбачувані. Їх не можна приручити, дресирувати, однак коли людина перебуває поруч, годує їх, контактує з ними, то вони звикають до неї. Однак все ж потрібно дотримуватися певних правил при контактуванні з ними. Зокрема, не засовувати до них рук, а ще використовувати пінцети, палички.

Хобі хлопця також приносить йому і заробіток. Адже він розводить і продає павуків. Приміром, доросла самка коштує від 400 до 500 гривень, а коли мова йде про павучих рідкісних в Україні порід, то вартість може сягати до двох з половиною тисяч євро.

Ксенія Фірковська

УВАГА!

ПЕРЕДРУК ПУБЛІКАЦІЇ БЕЗ ДОЗВОЛУ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЕНО!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: хобі, тварини
В тему