18 Лютого 2020
Новини

Завдяки імбиру забула про хронічні хвороби

Завдяки імбиру забула про хронічні хвороби
імбир

Жінка навчилася застосовувати унікальні властивості імбиру, тож завдяки цьому тримає свій імунітет у тонусі та ефективно бореться із респіраторними захворюваннями.

Про це йдеться у публікації у газеті «Твій вибір».

– Раніше часто траплялося так, що в осінньо-зимовий період року я нерідко «підхоплювала» якусь хворобу, – розповідає Катерина Шишкіна, готуючи чашки для цілющого чаю. – То кашляла, то нежить починався, то застуда. Тож доводилося бігти до аптеки, де купляла різноманітні препарати, щоб чимскоріше одужати.

Однак якось почула про цілющі властивості чаю з імбирем і вирішала спробувати провести профілактику за його допомогою. Тож кожного дня я клала в чашку чверть ложечки імбиру, трішки зеленого чаю без будь-яких домішок і все це заливала окропом. Коли трішки настоювалося, то додавала ложечку натурально меду та смакувала ароматним і смачним напоєм. Згодом побачила, як покращився колір обличчя, а ще стала почуватись бадьорішою, поліпшилося травлення. Але найбільшим сюрпризом стало те, що протягом осінньо-зимового сезону мене обминали усілякі застуди.

Відтоді кожного року, як тільки розпочинається похолодання, я відразу починаю готувати такий чай. До речі, пити його потрібно невеличкими ковтками. Якщо трапилося, що почало боліти горло, то допоможуть інгаляції, для приготування яких потрібна імбирна ефірна олія. Буквально дві-три капельки капнути у гарячу воду – і вдихати пару протягом десяти хвилин.

Зазвичай біль минає дуже швидко. Трапляється, що в холодну пору року потрібно кудись поїхати, а тому, щоб ніжки не замерзли, треба взяти сухий імбир і покласти його в шкарпетки. Він добре зігріватиме протягом потрібного часу.

З імбиру також можна приготувати чудовий настій, який добре укріплює імунітет і є гарною профілактикою застудних захворювань. Отож, пів кілограма свіжого кореня імбиру потрібно очистити від шкірки, натерти на тертці і перекласти до літрової скляної банки. Тоді залити горілкою і поставити в темне і тепле місце на місяць. Періодично посудину потрібно збовтувати. А коли рідина стане жовтою – настій готовий. Його треба процідити і пити по одній чайній ложечці після сніданку і після обіду.

–  А ще чарівні панянки активно використовують імбирний чай, щоб позбутися декількох зайвих кілограмів, як це роблять красуні на Сході, – розповідає Катерина Едуардівна. – Тибетські ченці стверджують, що імбир належить до так званих зігрівальних продуктів, тобто він чудово покращує кровообіг і стимулює обмін речовин. А ефірні олії, які містяться у ньому, підсилюють метаболізм.

Особисто у мене ніколи не було проблем із зайвою вагою, оскільки я дуже люблю танцювати, однак подруга розповідала, що вживання імбирного чаю паралельно з помірною дієтою дає гарні результати. І вага повільно зменшується. Таким чином вона за пів року схудла на десять кілограмів. Отож, потрібно взяти шматочок кореня імбиру, почистити його і натерти на тертці. Тоді дві столові ложки тертої маси треба покласти у термос, додати сік із половини лимона і залити літром кип’ятку. Настояти протягом години і, додавши дві-три ложечки меду, пити протягом дня.

Або можна використати інший, дещо простіший спосіб приготування такого чаю. Заварюючи звичайний зелений чай без будь-яких добавок, слід у чашку додати дрібку сушеного імбиру. Настояти протягом пів години і випити. Такий чай треба готувати два-три рази на день, однак не можна пити його перед сном, оскільки він, як і кава, тонізує і збуджує організм. Окрім зниження ваги, такий чай сприяє покращенню кольору шкіри.

Також вона розповіла, як одного разу промерзла і почала сильно кашляти. Ліки допомагали, але мало. Отоді мама пані Катерини і скористалася давнім, але дуже ефективним методом. Зварила каструльку картоплі у мундирах, гарненько розтовкла її товкачем і додала трохи меду.

– Опісля ретельно перемішала та переклала суміш у пакет, який обгорнула рушником і помістила мені на спину, – розповідає вона. – А через деякий час ще один такий пакет поклала на груди. Наступного дня процедуру знову повторили – і кашлю як і не було. Тож тепер, якщо тільки починаю кашляти, то відразу згадую цей давній, але ефективний метод.

А ще одного разу в мене у роті з'явилися невеличкі виразки, які тривалий час не загоювалися і набридали мені. Тоді я розвела у склянці теплої водички ложечку соди і стала полоскати ротову порожнину цією водою. За дві доби усе загоїлося.

Також переконалася, що не варто витрачати гроші на різноманітні скраби. Достатньо на вологе тіло нанести кавову гущу, у яку перед цим додати трішки натурально меду, і гарненько розтерти. Результат буде просто чудовим. Шкіра не лише очиститься, але і стане пружнішою і шовковистішою.

Якось у дівчини на нозі була невеличка виразка, лікувати яку вирішили за допомогою диво-мазі, яка чудово загоює виразки, різноманітні рани, а також дуже ефективна при опіках.

Отож, знадобляться 50 грамів чистого бджолиного воску, який слід подрібнити у 200-грамову скляну баночку, а її поставити у каструлю з водою на водяну баню. Тоді у баночку покласти 50 грамів гусячого жиру. Дерев’яною ложечкою віск і жир потрібно розмішувати до того часу, поки не стане однорідною маса. Тоді баночку слід вийняти з каструлі і додати збите куряче яйце. Ретельно перемішати і, поклавши на бинт необхідну кількість мазі, прикласти до рани чи опіку.

– Така пов'язка повинна на тілі бути протягом доби, а після того, як її зняли, слід акуратно обробити уражене місце розчином марганцівки і присипати порошком стрептоциду, – ділиться рецептами дівчина. – Через декілька годин слід накласти нову пов'язку з маззю. А загалом я не один раз переконувалася у тому, що в разі якогось захворювання не варто поспішати до аптеки, адже скарбничка народної медицини настільки багатюща, що у будь-якому випадку у ній обов’язково знайдеться рецепт, який не потребуватиме великих грошей і дасть гарні результати.

Ксенія Фірковська

 УВАГА!

ПЕРЕДРУК ПУБЛІКАЦІЇ БЕЗ ДОЗВОЛУ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЕНО!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, продукти, лікування
В тему