5 Лютого 2020
Новини

У волинській поліції кажуть, що не знали про демонтаж Старого ринку в Луцьку

У волинській поліції кажуть, що не знали про демонтаж Старого ринку в Луцьку

У ГУ НП у Волинській поліції зробили заяву щодо дій під час нічного демонтажу «Центрального ринку» в Луцьку.

Співробітники поліції Волині діють винятково в межах правового поля та повноважень, визначених чинним законодавством, повідомляють у секторі комунікації поліції Волинської області.

При цьому дії поліцейських спрямовані на виконання завдань, передбачених Законом України «Про Національну поліцію»: насамперед – на забезпечення публічної безпеки і порядку, охорону прав і свобод людини.

Зважаючи на це,  закиди, що під час демонтажу торгових місць  «поліція стала на сторону натовпу невідомих осіб та не змогла забезпечити виконання рішення міської ради», є необґрунтованими та безпідставними. У ГУ НП наголошують: поліція Волині перебувала й залишається на стороні Закону та захисту прав і свобод громадян.

Нагадаємо, вчора, 4 лютого, близько 23 години на лінію «102» надійшло повідомлення про те, що по вулиці Глушець у Луцьку близько 40 невідомих осіб пошкодили торговельні контейнери та зносять ринок.

За цим фактом слідчі Луцького відділу поліції відкрили кримінальне провадження. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 194 Кримінального кодексу України.

В рамках досудового розслідування поліцейські встановили особи 29 громадян, котрі в темну пору доби в балаклавах здійснювали демонтаж на ринку. Їх доставили до відділу поліції, де встановили їхні анкетні дані та відібрали пояснення. Усі вони виявилися співробітниками муніципальної варти. На місці події правоохоронці затримали та вилучили спецтехніку – маніпулятор та екскаватор.

Поліція продовжує забезпечувати громадський порядок на території ринку.

Разом з тим повідомляємо, що до органів поліції області від Луцької міської ради не надходило жодних звернень щодо забезпечення публічної безпеки та порядку під час виконання комунальниками та муніципальною вартою демонтажу тимчасових споруд та інших конструкцій на старому ринку. Також звертаємо увагу, що нарада в міській раді за участю представників Луцького ВП та Управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області щодо забезпечення безпеки й дотримання громадського порядку відбулася не на передодні вчорашніх подій, а в четвер, 30 січня. На ній правоохоронці довели до відома міської влади правові підстави залучення поліцейських до забезпечення публічної безпеки та правопорядку, поінформували про алгоритми реагування на правопорушення. Про початок демонтажу споруд та інших конструкцій на старому ринку, спроба якого відбулася вчора пізно ввечері, міська рада поліцію не повідомляла. Правоохоронці прибули на виклик громадян про нищення невідомими особами із застосуванням спецтехніки торговельних контейнерів.

У поліції наголошують, принципами поліцейської діяльності є верховенство права, дотримання прав і свобод людини, законність, відкритість і прозорість, а також політична нейтральність.

Нагадаємо, раніше виконком міськради ухвалив рішення про ліквідацію лівої частини Центрального ринку. Однак багато підприємців та працівників ринку з цим не погодилися і почали чергування. 3 лютого до ринку прийшли муніципали, які виписали штрафи за автомобілі, припарковані на пішохідних доріжках. І заявили, ніби їх намагалися бити. Також ЗМІ повідомили, що деякі підприємці вже переїхали зі Старого ринку на Новий.

У ніч на 5 лютого почався демонтаж ринку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, ринки, поліція
В тему

Останні матеріали