5 Лютого 2020
Новини

У Луцьку люди з Старого ринку зірвали виконком і вимагають звільнень (фото, відео)

У Луцьку люди з Старого ринку зірвали виконком і вимагають звільнень (фото, відео)

У Луцьку працівники та підприємці з Центрального ринку зірвали засідання виконавчого комітету та вимагають скасувати рішення про перенесення торговища. Також вони вважають, що мерія має  звільнити начальницю департаменту муніципальної варти міськради Юлію Сиротинську, а раніше закликали піти у відставку керівника поліції області Петра Шпигу.

Це відбулося 5 лютого.

З самого ранку біля міськради пікетували люди з ринку. До них вийшли посадовці міськради, яких зустріли криками "Ганьба".

Спілкування не вийшло, бо люди кричали і не давали говорити посадовцям.

Пізніше вони пройшли на засідання виконкому, яке так і не відбулося, бо вони заблокували трибуну.

Раніше в.о. міського голови Григорій Пустовіт зробив заяву, що 4 лютого  ввечері муніципали вчинили спробу демонтували кіоски, які незаконно стоять на землі комунальної власності.

"Хотів нагадати, що це не спонтанний акт. Був розірваний договір. Луцькрада не прийняла рішення про продовження використання землі. Мова йшла про перенесення павільйонів, не ліквідування. Багато хто з підприємців вже переїхали, дехто не хоче, декому не дають сусіди. Раніше ми зазначали, що до 15 грудня всі мають переїхати. Потім вирішила на зимові свята лишити, проте після обговорили питання примусового переміщення кіосків та мафів на Новий ринок", - звернувся Пустовіт.

Ці слова лише розбурхали працівників ринку. Вони заблокували роботу виконкому, вимагають звільнення Сиротинської, відставки від Пустовіта та скликання сесії, яка хувалить рішення про не демонтувати ринок.

Нагадаємо, раніше виконком міськради ухвалив рішення про ліквідацію лівої частини Центрального ринку. Однак багато підприємців та працівників ринку з цим не погодилися і почали чергування. 3 лютого до ринку прийшли муніципали, які виписали штрафи за автомобілі, припарковані на пішохідних доріжках. І заявили, ніби їх намагалися бити. Також ЗМІ повідомили, що деякі підприємці вже переїхали зі Старого ринку на Новий.

У ніч на 5 лютого почався демонтаж ринку. Процедуру не вдалося завершити через спротив людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, ринки, луцька міська рада
В тему