28 Січня 2020
Новини

На Вінниччині живе 73-річна Рапунцель із 120-сантиметровою косою

На Вінниччині живе 73-річна Рапунцель із 120-сантиметровою косою

На Вінниччині живе українська Рапунцель.

Їй 73 роки і за все життя вона стриглася тільки один раз. Жінка вірить в дивовижну силу свого волосся. А її коса довжиною вже метр двадцять, пише Segodnya.

Нічим непримітний, маленьке містечко Піщанка незабаром може стати відомим на всю Україну. Прославляють його жінки, а точніше – їх коси. Тут живуть мінімум три володарки найдовшого волосся в Україні.

Одна з них – сімдесяти трирічна Анна Щербата. Її коса всього лише на тридцять сантиметрів менше зростання пані Ганни. Волосся жінка єдиний раз обрізала 28 років тому, коли лежала в лікарні. З тих пір забула про перукарів. Щодня заплітає улюблену зачіску. Волосся, незважаючи на вік, виблискують на сонці. І це без будь-якого спеціального догляду.

"Помилася і причесалася, і все", – каже жінка.

Про розкішної коси Анни Щербатої не знали навіть подруги, тому що та завжди в хустці. Здивувалися тільки на всеукраїнському фестивалі пісень, де виступали колективом.

"Вона ось розпустила косу ввечері і ми тоді побачили, і чужі люди побачили, стали її мацати, чи справжня вона", – розповідає Надія Гордаш, подруга Ганни Щербатої.

"Ця коса тримає родину. Тому що, якщо не коса, то говорив чоловік, якщо обрізаєш, то розлучимося", – каже Надія Поворознюк, ще одна подруга української Рапунцель.

Замолоду доглядати за волоссям Ганні допомагав чоловік Михайло. Жартує, що тепер коса нагадує про ті часи:

"Як ніч приходить, гладжу її. Спочатку по косі гладжу, а потім вже все нижче і нижче. Це таке питання – молодість згадуємо. Хоча б це залишиться в пам'яті нашій".

Обрізати волосся пані Анна не хоче. Разом з колективом вона готується до міжнародного конкурсу пісень, який пройде в Києві. А розкішна коса стане додатковою принадою для слухачів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вінниця, Волосся
В тему

Останні матеріали