28 Січня 2020
Новини

В автобусі «Луцьк-Київ» на прохання дівчини загиблого Героя водій відмовився вимкнути російський серіал

В автобусі «Луцьк-Київ» на прохання дівчини загиблого Героя водій відмовився вимкнути російський серіал

У пасажирському автобусі "Луцьк-Київ" трапився скандал через російський серіал, який водій відмовлявся вимкнути.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила волонтерка Ярина Чорногуз.

За словами дівчини, вона разом з подругою поверталася автобусом з Луцька, де щойно поховала свого хлопця Миколу Сорочука - 22-річного військовослужбовця, який загинув 22 січня на Донбасі.

В автобусі, як розповіла Чорногуз, транслювали серіал російською мовою. "Коли я підійшла та ввічливо попросила вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що я недавно повернулася з зони бойових дій, з лютого їду туди знову, і мені гидко цілу ніч слухати телепродукт окупантів, водій це зробити (фото прикріплюю) відмовився", - пише Чорногуз.

Коли водія почали фільмувати камерою смартфона, він вибив пристрій з рук дівчини. Зрештою, водій погодився вимкнути серіал, якщо такі дії підтримає "думка більшості" в автобусі.

Втім, коли дівчата запитали у пасажирів, чи їм принципово зараз дивитися російськомовний продукт, на них "почала кидатися якась жінка, яка казала, що їй байдуже на каком язикє і що ми вбивці, бо їздимо на війну, на яку вона нас не посилала" (у відеозаписі чутно вигуки: "Дєвочкі, ідітє нах*р" - ред.).

"Решта автобуса просто промовчала. Згадку, що я вертаюся з похорону свого хлопця-бійця, який загинув, захищаючи їхню можливість вільно пересуватися неокупованими дорогами України, зустріли мовчанням з винними очима", - зазначає волонтерка.

Зрештою дівчата вийшли з автобусу посеред траси. "Нас двох, волонтерку аерозвідки та госпітальєрку, дорослі зрілі люди, громадяни України, на чолі з водієм погодилися висадити посеред траси, аби далі дивитися у спокої російське кіно", - написала Чорногуз.

У компанії-перевізника вже відреагували на інцидент. Там зазначають, що "м‘яко кажучи шоковані вчинком водіїв" та зазначили, що на кожен рейс видають флешку з українськими стрічками.

"Адміністрація видає на кожний автобус флешки з українськими стрічками, тому нам на цей момент незрозуміло як російськомовний фільм з‘явився на екрані автобуса", - йдеться у повідомленні перевізника у Facebook.

Компанія-перевізник також вибачилася за поведінку водія й засудила повторення таких ситуацій в майбутньому. "Наша позиція однозначна: подібні ситуації ганебні й не повинні повторюватися", - зазначили в компанії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, київ, громадський транспорт, скандал
В тему

Останні матеріали