25 Січня 2020
Новини

Лучани обурені новими цінами на газ

Лучани обурені новими цінами на газ

У січні 2020 українці отримали одразу дві платіжки за газ: одну суму доведеться сплатити за спожитий газ, іншу – за його транспортування.

Таке нововведення викликало справжній резонанс серед населення.

Новими цінами на газ обурені і мешканці Волині та Луцька.

Своєрідне звернення до президента України Володимира Зеленського опублікував у спільноті «Наш Луцьк» користувач Ваня Філінюк.

«Пане Президент! Як же так несправедливо виходить? Свого часу ми з сусідами вели газ по вулиці за власні кошти. Рили траншеї під газову лінію, купували труби для газоперегону, які потім за власний кошт ізолювали, оплачували зварювальні роботи, загортали траншеї, будували газорозподільчий пункт.

 І все це за власні гроші у нелегкий 1994 рік. Від держави і від газової компанії не отримали ні копійки! А тепер за доставку газу по цих трубах ми маємо платити. Чому?

Тоді давайте по-чесному: згідно ст.13 Конституції України - "Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу"..

То чому ці надра продають газові компанії без нашого дозволу? І врешті-решт тоді де мої відсотки та відсотки інших людей від продажу нашого газу, бо він належить нам - НАРОДУ?», - обурений лучанин.

Читайте також

Проте, за словами міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Олексія Оржеля, ціни на газ буде знижено завдяки підписанню контракту з «Газпромом».

При цьому нові угоди примушують монополіста платити навіть в тому випадку, якщо блакитне паливо вони не прокачують.

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель. Політик анонсував зниження цін, але пообіцяв, що таке рішення озвучать вже 27 січня. "Підписання договору дозволило стабілізувати ситуацію на ринку, а відповідно є всі позитивні чинники для зменшення цін. І сьогодні на Кабміні прийняли відповідні рішення. Всі деталі чекайте в понеділок", – пише Оржель.

газ

Читайте також

За словами Оржеля, "Газпром" заплатив удвічі більше, ніж фактично прокачав газу. Це стало можливо через фіксацію мінімальних обсягів прокачування газу в транзитному договорі. Щодня Газпром повинен прокачувати не менше 178 млн куб м. Фактично до 22 січня було прокачано лише 47% від сплачених обсягів.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, Україна, волиньгаз, луцьк, ціна на газ
В тему