20 Січня 2020
Новини

В Україні викрили російського шпигуна

В Україні викрили російського шпигуна

СБУ викрила військовослужбовця однієї з бойових бригад Збройних сил України, який займався шпигунською діяльністю на користь РФ.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Повідомляється, що житель Святогірська після початку військової агресії РФ в Україні виїхав на тимчасово окуповану територію Донецької області і вступив у лави бойовиків "ДНР". Під час проходження служби "ДНР" він був завербований Федеральною службою безпеки Російської Федерації. У 2019 році він повернувся в Україну, де надійшов на службу до лав ЗСУ за контрактом для збору розвідданих у військовій сфері.

"Зловмисник збирав відомості, зокрема, про дислокацію військових частин ЗС України, в тому числі в районі проведення ООС, їх переміщення, кількість, тип озброєння, особовий склад, установчі та персональні дані командирів", - повідомили в СБУ.

Агента ФСБ затримали поблизу військової частини при спробі передачі зібраних розвідданих.

Військовослужбовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, росія, сбу, збройні сили україни
В тему

Останні матеріали