10 Вересня 2019
Новини

Російські шпигуни, яких обміняли на Савченко, давно мертві, – ЗМІ

Російські шпигуни, яких обміняли на Савченко, давно мертві, – ЗМІ

Російські спецпризначенці ГРУ Євген Єрофеєв та Олександр Александров, яких у 2015 році затримали у зв'язку з війною на Донбасі, а у 2016-у обміняли на Надію Савченко, сьогодні вже мертві.

Про це в ефірі телепрограми «ТСН.Тиждень» розповів журналіст телеканалу Андрій Цаплієнко.

Варто зазначити, що це вже не перше повідомлення про смерть цих російських військовослужбовців.

«Де зараз російські військові Єрофеєв і Александров, яких обміняли на Надію Савченко? Їхні адвокати стверджують, що з ними все в порядку. Але, за моїми даними, Єрофеєва хтось зарізав прямо у нього вдома. А Александров виявився в Сирії і майже відразу – серед бойових втрат»,
– зазначив ведучий.

Раніше про смерть Єрофеєва заявляв інший полонений російський військовослужбовець Віктор Агеєв.

Єрофеєв та Александров – кадрові російські військовослужбовці, які служили в третій гвардійській бригаді спеціального призначення ГРУ, яка дислокується в Тольятті і вважається «елітою російської розвідки». Росіяни були затримані 16 травня 2015 року біля міста Щастя на Луганщині.

Під час бою з українськими військовими Єрофеєв і Александров отримали поранення, після чого потрапили в полон.

Згодом судді Голосіївського райсуду Києва визнали їх винними у веденні агресивної війни за попередньою змовою, сприянні терористичній організації, і здійсненні теракту. Їх засудили на термін 14 років з конфіскацією майна.

25 травня 2016 відбувся обмін затриманої росіянами на Донбасі і політв'язнем в РФ Надії Савченко на росіян, яких відправили в Москву

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна, НП, смерть, надія савченко
В тему