15 Січня 2020
Новини

Ідентифікували тіла двох українців, які загинули в авіакатастрофі в Ірані

Ідентифікували тіла двох українців, які загинули в авіакатастрофі в Ірані

Тіла двох з 11 загиблих в авіакастрофі українців ідентифікували.

Про це сайту "Сьогодні" повідомили джерела в одному з відомств, яке зараз проводить розслідування авіакатастрофи.

"Ідентифікована жінка і ще один громадянин України. Дата повернення тіл загиблих залежить від того, наскільки швидко будуть працювати іранські експерти. В цілому експерти ідентифікували близько 60% загиблих", – повідомили нам наші джерела.

У той же час в Міністерстві закордонних справ України вважають, що тіла загиблих можуть повернути на Батьківщину протягом найближчих п'яти днів.

"З нашою родиною зв'язувалися, сказали, що Іран – непередбачувана країна. Ми попросили, щоб нас попередили хоча б за добу", – сказав нам батько одного із загиблих бортпровідників, Михайло Лихно.

Також, як нам розповіли в оточенні рятувальників, які повернулися в Україну 14 січня, співробітники Мобільного рятувального загону ДСНС України в Ірані збирали фрагменти літака.

"Це робилося для того, щоб експерти змогли зробити свою роботу і визначити причину катастрофи. Як відомо, були виявлені ознаки потрапляння в обшивку літака сторонніх предметів, схожих на вражаючі елементи зенітно-ракетного комплексу ТОР-М1", – повідомили нам в одному з держвідомств.

Нагадаємо, авіалайнер Boeing-737 виконував рейс PS 752 Тегеран – Київ і розбився в столиці Ірану рано вранці 8 січня. Спочатку пілоти перестали відповідати на виклики диспетчера, а потім літак і зовсім зник з радарів. На його борту було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, не вижив ніхто.

Також повідомлялося, що в Ірані почалися арешти в справі про збитий літак.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: авіакатастрофа, іран, Україна
В тему