10 Січня 2020
Новини

Україні повідомили важливі деталі щодо авіакатастрофи

Україні повідомили важливі деталі щодо авіакатастрофи

Тимчасово повірена США в Україні Крістіна Квін розповіла важливі дані щодо авіакатастрофи в Ірані, які опрацюють українські фахівці.

Про це міністр закордонних справ Вадим Пристайко повідомив у Twitter.

«Разом з Президентом Володимиром Зеленським зустрілися з представниками США, зокрема із керівницею Посольства в Україні Крістіною Квін. Отримали важливі дані, які будуть опрацьовані нашими фахівцями. Очікуємо розмови Володимира Зеленського з держсекретарем США Майком Помпео о 15 годині», – написав міністр.

Вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні розбився літак Boeing-737 української авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що здійснював рейс PS752 за маршрутом Тегеран – Київ.

На борту літака перебували 176 осіб. Всі вони загинули. Серед них 11 українців – двоє пасажирів і дев’ятеро членів екіпажу. Також серед загиблих 82 громадян Ірану, 63 – Канади, 10 – Швеції, 4 – Афганістану, а також по троє громадян ФРН і Великої Британії.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що українські фахівці розглядають загалом сім версій катастрофи літака «Міжнародних авіаліній України». Серед основних – ураження літака зенітною ракетою ЗРК, в тому числі ЗРК «Тор»; зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об’єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух усередині літака в результаті терористичного акту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: авіакатастрофа, іран, Україна, сша
В тему