11 Січня 2020
Новини

Іранський генерал взяв на себе відповідальність за знищення українського лайнера

Іранський генерал взяв на себе відповідальність за знищення українського лайнера

Відповідальність за крах українського лайнера в Ірані прийняв на себе Корпус вартових ісламської революції.

Про це заявив командувач військово-космічними силами країни Амір Алі Хаджизаде, передає ISNA .

"Коли я почув про катастрофу українського літака, я захотів померти, щоб не бути свідком цієї трагедії",– сказав він.

Командир аерокосмічного корпусу також заявив, що виконає будь-яке рішення органів влади щодо покарання. Він зазначив, що причиною такої страшної помилки стала напружена ситуація в регіоні.

Він також повідомив, що через помилку радари засікли український лайнер як військовий, тому по ньому було здійснено атаку ракетою середньої дальності. Влада була проінформована про напружену ситуацію та можливі обстріли, однак не вжила необхідних заходів щодо забезпечення перельотів через територію країни.

Також військові зазначили, що літак під час польоту виявився в безпосередній близькості від одного з важливих військових об'єктів Корпусу вартових ісламської революції і за формою і висотою польоту нагадував ворожий об'єкт, і принесли вибачення за "людську помилку, яка викликала збій".

Нагадаємо, 11 січня президент України Володимир Зеленський заявив, що Тегеран повинен офіційно вибачитися, притягнути винних до відповідальності і повернути тіла загиблих .

Раніше міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф визнав, що причиною авіакатастрофи літака МАУ під Тегераном стала помилка, допущена в період кризи іранськими військовими .

А президент Ісламської Республіки Хасан Роухані заявив, що Іран глибоко шкодує про допущену помилку, і пообіцяв притягнути до відповідальності винних у знищенні українського Boeing.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: авіакатастрофа, іран
В тему

Останні матеріали